Coronavirus

Gymnasium vil samle 250 til øl og vin i kantinen - hvis det er muligt

- Hvis rektor mener, at han kan gennemføre det i overensstemmelse med retningslinjerne, kan vi ikke blande os i det, siger V-politiker.

Når Nørresundby Gymnasium på fredag holder afslutning for gymnasiets 3.g'ere og deres lærere, sker det ved at samle 250 elever og lærere i kantinen til frokost med øl og vin på det nordjyske gymnasium.

Det skriver Nordjyske.dk.

Selv om forsamlingsforbuddet for forsamlinger på over 10 stadig gælder, og selv om Sundhedsstyrelsens retningslinjer anbefaler, at alle holder mindst én meters afstand til andre mennesker, er rektoren på Nørresundby Gymnasium, Søren Hindsholm, sikker på, at arrangementet er forsvarligt.

- Det er jo efterhånden nemmere at finde ti veganere i Nordjylland, end det er at finde én med corona, siger han til Nordjyske.dk.

Vil ikke tale med TV 2

Søren Hindsholm ønsker ikke at tale med TV 2.

- Denne gang orker jeg ikke at drøfte skolens forhold med pressen. Sidste gang fik jeg diverse møgspande i hovedet, trusler på livet og så videre. Nu vil jeg bare holde skole for vores elever, skriver Søren Hindsholm i en sms til TV 2.

Men i en sms senere tirsdag aften understreger Søren Hindsholm, at arrangementet kun bliver til noget, hvis det er i overensstemmelse med reglerne.

- NGHF (Nørresundby Gymnasium og HF; red.) er i dialog med de relevante myndigheder om arrangementet. Det gennemføres kun, hvis det ikke er i modstrid med gældende regler, skriver Søren Hindsholm i sms'en.

Nørresundby Gymnasium har tidligere under coronakrisen fået kritik, fordi man i begyndelsen af marts lod fire gymnasieklasser rejse på studietur til Italien, der på det tidspunkt var det land i Europa, der var hårdest ramt af smitte med coronavirus. Blandt andet skrev TV 2 Nord om studieturen.

Aalborg Kommune vil ikke gribe ind

I Aalborg Kommune vil man ikke stoppe arrangementet - Nørresundby Gymnasium er en selvejende institution.

- Vi har ikke nogen beføjelser i forhold til dem. Hvis der var tale om en kommunal institution, ville den få nej til et sådant arrangement, det ville vi ikke turde give grønt lys til. Men hvis rektor mener at kunne gennemføre arrangementet efter retningslinjerne, så kan vi ikke blande os i det, siger Jan Nymark Thaysen (V), der er fungerende rådmand for sundhed og kultur i Aalborg Kommune.

Birgitte Vedersø, der er formand for sammenslutningen af gymnasier, Danske Gymnasier, ønsker ikke at udtale sig om arrangementet.