Coronavirus

Storcentre åbnede med gensynsglæde fra kunderne

Mandag åbnede landets storcentre, og kunderne var dygtige til at holde afstand.

Afstand, håndsprit og ensretning var ikke nogen hindring for købelysten, da en række storcentre rundt om i Danmark åbnede igen efter næsten to måneder for lukkede døre.

- Det er dejligt, for det har vi da manglet, lød det fra pensionist Conny Schmidt Olesen, som TV 2 mødte i HerningCentret.

Hun var blot af de mange, som stod klar, da det igen var muligt at tage på en gedigen shoppingtur.

I Rødovre Centrum kunne Lena Grünberger fra tøjforretningen Rockefeller fortælle om gensynsglæde med kunderne.

- Folk er meget glade og mange er jo stamkunder, siger hun.

Storcentrene stod først for, da Danmark lukkede ned 12. marts som følge af af coronapandemiens hærgen.

Sammen med udendørs idræts- og foreningsliv er de første rul i fase 2 af Folketingets genåbningsplan.

Krav og retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen

Med tilladelsen til at genåbne følger en række krav og retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen med afstand mellem kunderne, ekstra rengøring og tydelig skiltning.

Selv om myndighederne også har henstillet til ikke at lokke med slagtilbud, blev mandagen i både Aalborg, Herning og Rødovre tilfredsstillende for mange af de handlende.

- Vi har ikke haft tilbud som til Black Friday, men selvfølgelig er der tilbud for der er varer på lager, som skulle have været skudt af, lød det fra centerchef Preben Bjerregaard fra Aalborg Storcenter inden de første kunder blev lukket ind.

Sidst på eftermiddagen så regnskabet positivt ud i det midtjyske.

- Det har været en dag, som har været sammenlignelig med en tilsvarende mandag sidste år, men alligevel med seks procent fremgang, så det er vi meget godt tilfredse med, siger centerchef Kim Lauritzen fra HerningCenter.

- Omsætningen har været god i dag, for der er mange konfirmationer i denne tid, siger Per Borg, der er indehaver af Guld & Ure i HerningCenter.

I Rødovre Centrum var besøgstallet mandag på 20.000 kort før lukketid. Det var som forventet, men tilfredsstillende, siger administrerende direktør Jesper Andreasen.

- Vi ser ud til at runde de 20.000 besøgende i dag, der var forudset, og det er en nedgang på 10 procent sammenlignet med sidste år, siger han.

De ti største storcentre i Danmark omsatte for 18,1 milliarder kroner i 2019.