Coronavirus

Prins Joachim rejst tilbage til Frankrig med familien

Kongehusets presseafdelinger oplyser til TV 2, at prinsefamilien tog turen med et traditionelt rutefly.

Prins Joachim og prinsesse Marie samt deres børn prins Henrik og prinsesse Athena er i weekenden rejst tilbage til Paris i Frankrig.

Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

Prins Joachim skal i den franske hovedstad genoptage sit militære uddannelsesforløb.

Under coronakrisen har prinsen de seneste otte uger fulgt sin uddannelse fra Danmark ved hjælp af fjernundervisning og konferencer.

Parrets børn, prins Henrik og prinsesse Athena, vil samtidig gradvist vende tilbage til deres franske skole. Børnene har siden marts fulgt skoleundervisningen hjemmefra Danmark.

Ikke-nødvendige rejser frarådes

Siden 21. marts har Udenrigsministeriet frarådet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden, herunder Frankrig.

En restriktion der gælder frem til 31. maj, mens Frankrig har lukket grænserne frem til 15. juni.

Den danske ambassade i Frankrig oplyser imidlertid, at indrejse i øjeblikket tillades for ”fastboende, grænsependlere, fragtkørsel, eller for relevant sundhedspersonale.”

Kongehusets presseafdeling oplyser til TV 2, at det er baggrunden for rejsen, og at prinsefamilien tog turen med traditionelt rutefly fra København til Paris.

Der er i øjeblikket to ugentlige afgange direkte fra København til Paris. Det er dog også muligt at flyve via både Frankfurt, Stockholm og Amsterdam.

Har du hørt eller set noget, som du mener, at TV 2 skal vide?
Tak for din henvendelse.

Vendte hjem i marts

Prins Joachim og prinsesse Marie har siden 23. marts opholdt sig i Danmark sammen med deres børn.

Det skete, fordi prins Henrik skulle undersøges på Rigshospitalet i København for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis og testes for covid-19. Testen var negativ.

Lyn-analyse

Familien og alle andre parisere skal efterleve en masse restriktioner. Og det betyder blandt andet, at de ikke må gå en tur i parken. De må hellere ikke sætte sig på en bænk langs med Seinen. De må altså acceptere, at de godt nok må gå ud lidt oftere, end man måtte frem til i dag, men at de ikke må slå sig ned nogle steder, der er regler for den offentlige transport. Og så åbner skolerne meget gradvist. De skoler, der åbner, i denne uge er skolerne for de allermindste, og så åbner de ellers skridt for skridt. Man starter åbningen i Frankrig meget, meget forsigtigt.

Prins Joachim og prinsesse Marie bosatte sig i første omgang på Amalienbrog, men kunne i april oplyse, at parret vendte tilbage til Schackenborg Slot i Møgeltønder. I 2014 solgte det royale par Schackenborg Slot og flyttede til København.

Prestigefyldt militæruddannelse

Prins Joachim begyndte på en prestigefyldt fransk militæruddannelse på École Militaire i Paris i september 2019.

Ifølge kongehuset er det den højest rangerede lederuddannelse i det franske militær.

I forbindelse med uddannelsen i Frankrig flyttede prinsen med sin familie til den franske hovedstad i sommeren 2019.

Efter planen skal prins Joachim afslutte sin militære uddannelse i sommeren 2020.