Coronavirus

Sommerhusudlejer: Vi er i en usikker situation

Statsminister Mette Frederiksen (S) kan ikke sætte en dato på, hvornår grænsen mod Tyskland kan åbne igen.

Usikkerhed om hvornår den danske grænse mod Tyskland åbner igen, betyder at de danske sommerhusudlejere nu er kommet i en meget usikker situation.

Det fortæller en sommerhusudlejer til TV 2.

Åbningen af grænsen var ikke en del af den genåbning af Danmark, Mette Frederiksen fremlagde torsdag aften, og statsministeren sagde ved den lejlighed, at hun senest 1. juni ville kunne sætte dato på.

- Vi får rigtigt mange aflysninger i øjeblikket, siger Lars Ravnholt, bureauleder hos Købmand Hansens feriehus-udlejning i Oksbøl til TV 2.

Hvert år booker hundredevis af tyskere et sommerhus ved Vesterhavet i højsæsonen i juli. Det har de også gjort i år, men usikkerheden om, hvorvidt grænsen til Danmark er åben til den tid, har fået dem til at aflyse, fortæller Lars Ravnholt.

Bliver hårdt ramt

Han frygter nu, at det betyder turisterhvervet bliver hårdt ramt af usikkerheden om grænseåbningen.

- Hvis vi mister en højsæson, bliver det rigtigt slemt, siger Lars Ravnholt.

Selv om mange danskere, der må droppe udlandsrejsen i år, vælger at leje sommerhusene i stedet for tyske turister, kan det ikke dække tabet.

- Området ved Vesterhavet har næsten 17.000 sommerhuse, hvoraf de fleste bliver lejet ud. Det tyske marked er kæmpe stort, og fem millioner danskere kan ikke fylde ud i en sæson, der strækker sig i princippet fra maj til efteråret. Vi ser ind i massive tab, hvis ikke vi får åbnet grænsen op, siger Lars Ravnholt.

Men fordi der er usikkerhed om situationen, kan sommerhusudlejerne heller ikke aflyse de tyske bookinger og tilbyde dem til danskere. Hvis grænsen forbliver lukket, betyder det, at det kan blive billigere for danskere at leje sommerhus her i landet, hvis de tør vente.

- Vi kommer til at bruge rabatter, hvis vi skal leje ud ud med kort varsel, siger Lars Ravnholt.