Coronavirus

Coronavirus har ført til 105 anmeldelser om arbejdsskader

Frem til 28. april havde Arbejdsmarkedets Erhvervssikring fået mere end 100 anmeldelser relateret til corona.

Siden coronavirussen kom til Danmark, er der lavet flere end 100 anmeldelser af arbejdsskader med relation til virussen.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en mail.

I alt er der frem til 28. april noteret 105 anmeldelser af sager med relation til covid-19, som er den sygdom, man får af coronavirus.

Dels går anmeldelserne på smitte med sygdommen, dels på sager om allergi ved brug af værnemidler.

Vejledning er sendt ud

Anmeldelserne er sendt til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som afgør, om en skade eller en sygdom kan blive anerkendt som en arbejdsskade.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har tidligere slået fast, at hvis man er blevet coronasmittet i kraft af sit arbejde, så kan det være en arbejdsskade og give ret til erstatning.

Derudover har Arbejdstilsynet udsendt en vejledning, hvori coronavirus bliver anerkendt som en arbejdsskade.

- Vi skal sørge for, at der bliver taget hånd om de danskere, der er blevet syge med Covid-19 som følge af deres arbejde, og de skal have tillid til sagsbehandlingen.

- Derfor er jeg også glad for, at Arbejdstilsynet har udsendt en vejledning, som skal give klarhed og tryghed om reglerne på området, siger Peter Hummelgaard i en skriftlig kommentar.

Anmeld for en sikkerheds skyld

Ministeren opfordrer til fortsat at anmelde arbejdsskader, så medarbejdere kan få erstatning, hvis de for eksempel får varige følger på grund af arbejdet.

- Og hvis man er blevet syg med covid-19, og man er i tvivl om, hvorvidt det skal anmeldes, så vil jeg opfordre til, at man anmelder det for en sikkerheds skyld, siger Peter Hummelgaard.

Ifølge Fagbladet 3F har Arbejdsmarkedets Erhvervssikring allerede afgjort de første få sager om arbejdsskader med relation til coronavirus.

Det er foreløbigt under fem sager, skriver fagbladet.

- Så længe det er så få, vil Arbejdsmarkedets Erhvervssikring ikke oplyse, hvor mange der har fået anerkendt coronavirus som en arbejdsskade, og hvor mange der har fået afslag, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Arbejdsmarkedets Erhvervssikring er årsagen diskretionshensyn.

/ritzau/