Coronavirus

Øde København fanget fra oven: - Jeg har drømt om gader uden mennesker

For mange mennesker gør det stort set umuligt at tage dronebilleder flere steder i København - men der er opstået en unik mulighed.

Coronakrisen har de seneste mange uger lagt gader og stræder øde hen i hele Danmark. Og selvom det i sig selv er et usædvanligt syn, har fotografen Astrid Maria Rasmussen benyttet lejligheden til at se landets hovedstad fra et nyt perspektiv.

De tomme gader har nemlig gjort det muligt for hende at sende en drone i luften på kendte steder i København, hvor der normalt er mennesker på alle døgnets timer, fortæller fotografen.

- Jeg har drømt om gader uden mennesker, og pludselig sker det. På den ene side er det fedt og på den anden side utrolig uhyggeligt, siger hun.

Umuligt at holde afstand normalt

For at Astrid Maria Rasmussen kan bruge sin drone, er der krav om en sikkerhedsafstand med en radius på minimum 15 meter – og den stiger, alt efter hvor højt op dronen skal.

Det betyder, at der har været flere steder, hvor det ikke ville kunne lade sig gøre under normale omstændigheder.

- Det er for eksempel helt urealistisk med Nørreport, Rådhuspladsen eller Nyhavn. Jeg vidste godt, at det ville være flot, men det ville ikke være forsvarligt, siger hun.

Derfor har fotografen benyttet de tidlige morgentider de seneste uger på at afbilde København oppefra. Hun er især gået efter steder, der har haft mønstre eller andre repetitioner.

- Dem er der en masse af i måden, vi bygger på. Man tænker nok ikke rigtig over det, før man ser tingene fra oven. Jeg har i forvejen kigget på Google Maps, men det er tit, jeg først opdager det flotte motiv, når dronen er oppe – der er vis portion held med i det, siger Astrid Maria Rasmussen.

Bispebjerg Kirkegård

Grundtvigs Kirke

Strandvejskvarteret

Cirkelbroen

Nyhavn

Superkilen

Vester Voldgade

Israels Plads

Tivoli

Christiansborg

Enghave Plads