Coronavirus

To mænd fik coronabøde for at vente på bussen - 'det er helt absurd'

Christian Andersen (til venstre) og Kenan Seeberg ved busstoppestedet, hvor de fik bøden. Bagved busstoppestedet foran skiltet, som forbyder at tage ophold. Facebook/privatfoto.

- Det er helt vanvittigt, siger Kenan Seeberg. Han og en god ven er blevet sigtet for at overtræde opholdsforbud på Islands Brygge.

En sigtelse for at overtræde opholdsforbuddet på Islands Brygge og et bødeforlæg.

Det er, hvad journalist Kenan Seeberg og hans gode ven Christian Andersen fik mandag eftermiddag ved 17.30-tiden, mens de ventede på havnebussen i København.

- Vi havde stået og ventet ganske kort tid, da to politifolk kom og sagde, de ville snakke med os. De sigtede os for overtrædelse af opholdsforbuddet, og vi fik et bødeforlæg. Selvom de kunne se, havnebussen kom, mens vi ventede. Det betød også, at vi ikke nåede den, siger Kenan Seeberg til TV 2.

Han siger, han sagtens kan forstå, at politiet skal håndhæve regler i forbindelse med at forhindre spredningen af coronasmitte.

- Vi passer selv rigtigt godt på, og vi har fuld forståelse for den her situation og den her sygdoms alvor. Men det her er gået helt over gevind, og busstoppestedet er jo placeret foran stopskiltet, siger Kenan Seeberg.

Klar til at gå i retten

Han har tænkt sig at bestride sigtelsen for overtrædelse af opholdsforbud.

- Det her går jeg i retten med. Det er jo helt absurd, siger Kenan Seeberg.

I et Facebook-opslag har Christian Andersen delt de to venners oplevelse.

- Det koster nu 2500 kr. at vente på havnebussen ved havnen. Jeg ved ikke, hvordan eller hvor man så skal vente, skriver Christian Andersen i opslaget.

De to er langtfra de første, der bliver sigtet for at overtræde opholdsforbuddet på Islands Brygge.

Søndag blev Helena Sylvest Plichta sigtet for at overtræde forbuddet, fordi hun sad på en bænk, mens hendes datter cyklede rundt.

- Der kom to betjente og sagde, at der var opholdsforbud på dét område, og at jeg ville blive sigtet, siger Helena Sylvest Plichta, der sagde, at hun højst sad på samme sted i tre minutter.

Københavns Politi: Ikke en overtrædelse at vente på bussen

Politiinspektør Paw Kaltoft ved Københavns Politi vil ikke kommentere den konkrete sag.

- Selvfølgelig må man ikke overtræde et opholdsforbud. Men vores umiddelbare vurdering er, at hvis man står stille og venter på en bus, er der ikke umiddelbart tale om en overtrædelse af opholdsforbuddet.

Han siger, at de sigtelser og bødeforlæg, der kommer til behandling vil blive vurderet.

- Og der vil man selvfølgelig se på de sigtedes forklaring, og man vil se på politifolkenes observationer, og så vil man vurdere, om sigtelserne kan holde juridisk, siger Paw Kaltoft.