Coronavirus

Politiet til stede ved massiv Ikea-kø

Ikea lukkede sine forretninger i starten af coronakrisen. Nu genåbner møbelgiganten.

Klokken 10 mandag formiddag slog Ikea-varehuse landet over dørene op igen efter at være lukket ned i længere tid grundet udbredelsen af coronavirus.

Og det har givet køer foran forretningerne i blandt andet Gentofte og Taastrup. TV 2s reporter har taget et billede af sidstnævnte kort efter åbningen.

Tidligere på mandagen talte TV 2 med Mads Satsman-Nørhede, der er varehuschef i Ikea Taastrup. Han fortæller, at man har sat kundetællere op, så man ikke overskrider de 3500 personer, der er tilladte i varecentret. Tallet er fastsat ud fra devisen om, at der skal være fire kvadratmeter per kunde.

Varehuschef i Ikea i Taastrup, Mads Satsman-Nørhede, fortæller om de forholdsregler, der bliver taget i forbindelsen med genåbningen af deres varehus, men understreger samtidig, at hvis de blive påbudt at lukke, så gør de det.

- VI kommer derudover til at have vagter udenfor for at sørge for god ro og orden. Og vores medarbejdere er forskellige steder i huset, hvor der er tendens til, at der kan være kø, for at sikre at der er god afstand, siger Mads Satsman-Nørhede.

Politiet er til stede

Vestegnens Politi skriver på sin Twitter-profil, at man er tilstede ved varehuset i anledningen af åbningen.

Ikea meddelte i marts, at de fem varehuse i landet ville lukke 18. marts, efter der blev sat loft over størrelsen på forsamlinger på maksimalt ti mennesker.

Vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Brian Holm oplyser til TV 2, at de i løbet af dagen laver tilsyn.

- Det fortsætter vi med at gøre, men i takt med at, der bliver færre og færre derude, vil vi også lave færre tilsyn. Det vil vi vurdere løbende, siger han.

Minister: Lad være med at lægge jer fast på tidlig genåbning

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har tidligere kritiseret både zoologiske haver og forlystelsesparker for at planlægge åbninger, mens coronakrisen stadig truer. Han opfordrede derfor i weekenden til, at virksomheder koordinerer med myndighederne, inden de slår dørene op igen.

- Jeg vil ikke forholde mig til enkelte virksomheder. Men jeg vil på regeringens vegne opfordre til, at man ikke på nuværende tidspunkt lægger sig fast på en tidlig genåbning, eller på hvad der skal ske i maj måned, før der er blevet taget samlet stilling til næste fase af genåbningen, sagde Simon Kollerup til Ritzau i et skriftligt svar.

Alligevel har Ikea i Danmark valgt at åbne.

- Hvis det bliver meldt ud til os som et påbud, at vi skal lukke, gør vi det. Men det er ikke sket. Vi er ikke blevet kontaktet, så derfor kører vores plan videre med at åbne i dag, siger Mads Satsman-Nørhede fra Ikea Taastrup.