Samfund

Arnold Busck lukker alle butikker

Arnold Busck åbnede sin første boghandler i 1896.

Arnold Busck har indgivet konkursbegæring.

Det skriver boghandlerkæden i en pressemeddelelse.

- Likviditeten er sluppet op. Så kort kan det siges. Covid-19 nedlukningen har gjort det umuligt at holde virksomheden kørende. Vi har gjort alt, der står i vores magt for, at virksomheden kunne køre videre, men det har desværre ikke været muligt, lyder det.

Ifølge TV 2s erhvervskommentator Ole Krohn er Arnold Busck i problem på grund af en række forhold, og covid-19-krisen er således bare sidste søm i kisten.

- De har været i gang med at implementere et IT-system, og ligesom vi ser i både den offentlige og private sektor, så har sådan noget det med at gå galt og koste mere, end det man tror, siger han og fortsætter:

- Det er rigtig, rigtig dyrt for sådan en virksomhed. Omsætningen sander til. Det salg, man skulle have online, det bliver mindre end forventet. Så har vi oven i det en krise nu, der har lukket en række forretninger.

Alvorlig situation i marts

Coronakrisen har de seneste måneder været hård ved boghandlerkæden.

Tilbage i marts skrev Arnold Busck på sin hjemmeside, at situationen var 'alvorlig'.

- Vi kan virkelig mærke, at Danmark er lukket ned, og vi kommer til at mærke det endnu mere i den kommende tid. Det her er meget alvorligt, og det kommer til at påvirke os mærkbart og i lang tid fremover, udtalte administrerende direktør Helle Busck Fensvig.

It-system kostede millioner

Arnold Busck har kunnet søge hjælpepakker til at dække faste omkostninger, men det har altså ikke været nok for boghandlerkæden. For der er kun tale om kompensation i meget begrænset omfang, lyder det i pressemeddelelsen.

Ved udgangen af sidste regnskabsår havde boghandleren 1,1 millioner kroner i likvider - de rede penge, der er i et firma.

Kæden har ikke haft nok at stå imod med blandt andet på grund af en ødelæggende proces ved implementering af et nyt it-system for nogle år siden.

Det seneste resultat i regnskabet 2018/2019 var derfor meget utilfredsstillende for boghandlerkæden.

Her omsatte Arnold Busck for 317 millioner kroner og tabte 14,3 millioner kroner. Det var andet år i træk med underskud.

De havde her en gæld på 62,9 millioner kroner.

Butikker landet over

Boghandleren har 29 butikker fordelt over hele landet - samt webshoppen arnoldbusck.dk.

Siden midten af marts har butikkerne været lukket helt eller delvist, og medarbejderne har været hjemsendt.

Arnold Busck er en af Danmarks ældste og største boghandlere, og kæden åbnede sin første butik i 1896.