Politi udsteder opholdsforbud flere steder i landet

Der er både udstedt opholdsforbud på Islands Brygge i København og ved et butikscenter på Rømø.

Københavns Politi har udstedt opholdsforbud på Islands Brygge i København for at forhindre smitte af coronavirus. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Opholdsforbuddet gælder frem til 1. maj ved midnat.

Perioden kan dog forlænges, hvis der er behov for det, oplyser politiet.

Politiet skriver videre, at de hele ugen har oplevet en stigende tilstrømning af mennesker, der opholder sig på stedet. Det er i strid med sundhedsmydighedernes anbefalinger, der lyder, at maks 10 personer må opholde sig samlet.

- I går kom vi med en advarsel om, at vi ville tage skrappere værktøjer i brug, hvis borgere ikke overholder myndighedernes anvisninger og holder afstand. Den advarsel var der flere borgere, der opholdt sig på Islands Brygge, som ikke tog alvorligt. Derfor etablerer vi nu et opholdsforbud i område, siger politidirektør Anne Tønnes.

Overholdes forbuddet ikke, kan poltiet udstede en bøde på 2.500 kroner. Københavns Politiet vil derudover være markant mere til stede på Islands Brygge i de kommende dage.

Man må dog gerne gå og løbe ture samt lufte sin hund i området.

200 unge "festede og drak uhensigtsmæssigt"

På et pressemøde lørdag aften oplyser politidirektør ved Københavns Politi, Anne Tønnes, at omkring 200 unge tog ophold på Islands Brygge fredag aften og "festede og drak uhensigtsmæssigt".

Ifølge TV 2s oplysninger var det især en bestemt gruppe af unge, der skabte problemer. De ville ikke forlade området, da de blev bedt om det, og kastede i stedet flasker efter politiet.

- Det her er et vink med en vognstang til borgerne, lyder det fra Anne Tønnes på pressemødet.

Hun fortæller videre, at hvis der er borgere, som trodser forbuddet, vil de få en bøde uden advarsel i form af et påbud:

- Indtil videre har politiet haft en strategi, der hedder at give råd og vejledning til borgerne. Nu har vi så oplevet et sceneskift, en ændret adfærd hos borgerne. Og så er det altså, at vi hiver et egentligt forbud op ad værktøjskassen, siger hun og understreger, at det danske samfund fortsat befinder sig i en nødsituation, hvor en genåbning skal ske kontrolleret og uden unødvendige risici.

Første opholdsforbud blev udstedt på Rømø

Også Syd- og Sønderjyllands Politi har lørdag som den første politikreds udstedt opholdsforbud ved Lakolk Butikscenter på Rømø.

Forbuddet gælder foreløbigt frem til på mandag. Men også her kan perioden forlænges.

Forbuddet skyldes, at der lørdag eftermiddag opholdt sig over 60 personer nær butikscentrets ishus samt på bænke og på legepladsen i nærheden.