Coronavirus

Kåre Mølbak advarer: En måneds arbejde kan blive tabt på gulvet

Politiet støder fredag igen på store forsamlinger rundt om i Danmark.

Direktør for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, advarer om, at de mange danskere, der strømmer ud i solen, kan sætte indsatsen mod coronavirus tilbage.

- Vi risikerer, at en måneds indsats bliver tabt på gulvet, lyder det fra Kåre Mølbak i en pressemeddelelse.

Fredag noterer politikredsene fra hele Danmark igen, at for mange sætter sig ud og skaber knudepunkter, hvilket bekymrer Kåre Mølbak.

- Det er stærkt bekymrende, siger han i pressemeddelelsen, og uddyber med, at afstand er det absolut vigtigste våben i kampen mod coronavirus.

- Solen skinner overalt – du behøver ikke være lige der, hvor alle andre også er, lyder det.

Flere politikredse advarer mod ophold på bestemte steder

Flere politikredse siger nu også fra over for danskere, der opholder sig i for stort antal og for tæt på hinanden i solen rundt omkring i landet.

Både Midt- og Vestjyllands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i hver deres pressemeddelelse skrevet, at borgerne skal passe på - selvom vejret er godt.

De nævner hver især fire steder, hvor politiet er ekstra opmærksomme.

Hos den jyske kreds har de oven i købet sat skilte op flere steder og varsler, at politiet har beføjelse til at indsætte midlertidige opholdsforbud.

Rigspolitichefen varsler opholdsforbud

Torsdag sagde chefen for Rigspolitiet, Thorkild Fogde, at det bekymrede ham, at danskerne ikke fulgte retningslinjerne.

- Smittefaren er ikke drevet over, og Rigspolitiet er i dialog med politikredsene om problemet, skrev han blandt andet på Twitter.

Over for TV 2 uddybede Thorkild Fogde torsdag, at han godt kunne forstå, at reglerne kan virke komplicerede, når for eksempel skoler og dagtilbud igen er åbne, og frisører har slået dørene op.

Alligevel skal man dog overholde reglerne, og i tilfælde af, at for mange ikke kan finde ud af dette, vil politiet begynde at kigge på opholdsforbud.

- Vi har set nogle enkeltstående problemstillinger, som er uacceptable. Er det en landsdækkende situation, vil vi kigge på de enkelte steder, og så kan der komme opholdsforbud. Det betyder, at der må man ikke sætte sig på græsplænerne eller bænkene, uddybede Thorkild Fogde.