Coronavirus

Dyrepark åbner alligevel ikke lørdag: - Vi bliver overladt til folkedomstolen

Direktør savner, at regeringen var mere klare i spyttet.

Lørdag 25. april havde Ree Park i Ebeltoft tænkt at åbne for gæster på ny.

Men efter udmeldinger fra regeringen onsdag aften, har dyreparken nu valgt ikke at åbne alligevel, fortæller direktør Jesper Stagegaard til TV 2.

- Det står ikke krystalklart, om vi må holde åbent eller lukket, så vi bliver overladt til folkedomstolen, siger direktøren, der efterlyser, at enten regeringen eller myndigheder havde taget ansvar for situationen.

Uklarhed om safariparker

Onsdag aften sagde erhvervsminister Simon Kollerup (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) til Ritzau, at de var betænkelige ved, at fire danske zoologiske haver planlagde at åbne igen 1. maj.

Efterfølgende ændrede Rigspolitiet sine retningslinjer, så det fremgik, at sundhedsmyndighederne vurderer, at det vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver.

Udmelding fik folkene hos Ree Park til at tvivle på, om de fortsat kunne åbne deres dyrepark lørdag.

- Når man spørger myndighederne, er der ikke nogen, der vil komme med et klar svar, siger Jesper Stagegaard.

Også de nærliggende Kattegatcenteret og Munkholm Zoo har efterlyst klare retningslinjer fra regeringen og myndighederne.

TV 2 har spurgt Erhvervsministeriet, hvordan dyreparkerne bør forholde sig til retningslinjerne. Ministeriet henviser til Simon Kollerups udtalelser onsdag aften, og siger at selve retningslinjerne er politiets.

Rigspolitiet pressetjeneste siger, at der ikke er noget lovmæssigt i vejen for at holde åbent, men at deres retningslinjer bygger på sundhedsmyndighedernes advarsler om, at en åbning øger smittefaren.

Havde gjort det hele klart

Ree Park havde ellers gjort safariparken klar til at åbne under coronasikre forhold, så folk ikke skulle stå i tætte køer og kunne gå sikkert på toilet.

- Vi har lagt mange ressourcer i at gøre det hele klar, men så kommer det her kursskifte ganske få dage inden, vi skulle have åbnet, siger direktør Jesper Stagegaard.

- Det gør det svært at drive en forretning.

Leverandører af varer var sat i sving, og parkens medarbejdere var kaldt ind på arbejde igen, fortæller direktøren. Han mener, at regeringen holder en hel branche ud i strakt arm.

- Det havde edderspøjtemig været klædeligt at have en regering, der var mere klare i spyttet, siger han.

Hvornår Ree Park igen åbner, kan Jesper Stagegaard ikke svare på, men det bliver efter 10. maj.

Munkholm Zoo, der også er en dyrepark, sagde torsdag til TV 2 ØSTJYLLAND, at de heller ikke åbner lørdag, hvis Ree Park - som de nu har gjort - vælger at holde lukket.