Coronavirus

Regeringen forbyder at samles mere end 500 personer frem til september

Lige nu er status fortsat, at det er forbudt at forsamle sig mere end ti personer frem til og med 10. maj.

Rettelse: Forsamlingsforbuddet bliver ikke nødvendigvis hævet til 500 allerede 10. maj, som det tidligere fremgik af artiklen. Regeringen følger udviklingen nøje og tager stilling løbende.

Regeringen har besluttet at fastsætte en øvre grænse for forsamlinger på 500 personer frem til 1. september 2020. Det oplyser Sundhedsministeriet til TV 2.

Allerede 6. april gjorde statsminister Mette Frederiksen det klart, at store arrangementer ville være forbudt hele sommeren, men der blev ikke sat en grænse for antallet af personer. Det er det, regeringen har gjort nu.

Beslutningen får ifølge Sundhedsministeriet ingen praktisk betydning i første omgang, hvor det fortsat gælder, at det er forbudt at forsamle sig mere end ti personer frem til og med 10. maj.

Åbner for at hæve grænsen

Regeringen følger udviklingen af epidemien nøje og justerer derfor også grænsen for, hvor mange mennesker man må forsamle sig løbende, oplyser ministeriet.

TV 2s politiske reporter Mads Frimann forklarer:

- Regeringen giver muligheden for at hæve grænsen fra 10. maj. Det betyder ikke, at man igen vil kunne mødes til koncerter med mere, men regeringen åbner muligheden for, at man efter 10. maj kan forsamles op til 500 personer, siger han.

Beslutningen er blevet truffet på baggrund af sundhedsmyndighedernes vurdering af, at det fortsat er usikkert, hvordan coronaepidemien vil udvikle sig i Danmark over de kommende måneder.

Har du hørt eller set noget, som du mener, at TV 2 skal vide?
Tak for din henvendelse.