Coronavirus

Forlystelsesparker og zoologiske haver gør klar til at åbne igen

Fårup Sommerland forventer at åbne igen som planlagt 21. maj, og de zoologiske haver åbner allerede 1. maj.

To forlystelsesparker og flere zoologiske haver åbner snart igen for danskerne. Danmarks mest kendte forlystelsespark, Tivoli i København åbner 11. maj, oplyser Tivoli til TV 2.

Det sker, efter Rigspolitiet i nye retningslinjer har godkendt, at zoologiske haver, safariparker og forlystelsesparker igen må holde åbent. Det vil være tilladt at besøge dem, hvis sundhedsmyndighedernes krav og anbefalinger overholdes.

- Vi åbner 11. maj under den forudsætning, at det forsamlingsforbud mod forsamlinger på over 10 personer, som gælder til 10. maj, ikke bliver forlænget eller reguleret på en måde, der forhindrer os i at åbne, siger Lars Liebst, administrerende direktør i Tivoli til TV 2.

Fårup Sommerland i Nordjylland regner også med at åbne igen.

- Vi forventer at åbne igen 21. maj. Vi har over en kvart million kvadratmeter udendørsareal, og vi ved godt, hvor udfordringerne er henne, siger Rasmus Mortensen, som er marketingschef i Fårup Sommerland.

Udover det store udendørsareal har Fårup Sommerland flere forlystelser, restauranter, en biograf og vandlandet Aquaparken.

- Der kan godt være nogle enkelte forlystelser og restauranter, hvor vi skal regulere adgangen og sørge for ekstra afstand i køsystemer og i selve forlystelsen. Vi arbejder også på forholdene i omklædningsrummet i Aquaparken, siger Rasmus Mortensen.

Fårup Sommerland skulle efter planen have haft sæsonåbning 2. maj, men i begyndelsen af april blev det udskudt til 21. maj på grund af coronakrisen, skrev TV 2 NORD.

Zoologiske haver åbner igen 1. maj

I en fælles pressemeddelelse oplyser de zoologiske haver i København, Aalborg, Odense og Givskud, at de alle åbner igen 1. maj.

- Jeg er super glad, på vegne af dyrene og vores medarbejdere - men især på vegne af danskerne. Vi træder varsomt men sikkert ud i åbningen, siger Jørgen Nielsen, administrerende direktør i Zoologisk Have i København til TV 2.

De zoologiske haver i København, Aalborg og Odense har haft lukket siden 18. marts, mens man i Givskud Zoo udskød sæsonåbningen.

- Vi er i de fire zoologiske anlæg allerede nu i fuld gang med at sikre, at alle krav og anbefalinger fra politi og sundhedsmyndigheder bliver overholdt, så man kan få en sikker tur i zoo. Vi vil derudover også løbende være i dialog med myndighederne, så vi tilpasser forholdene, efterhånden som retningslinjerne måtte ændre sig, skriver de fire zoologiske haver i pressemeddelelsen.

Desuden opfordrer de fire zoologiske haver til, at gæsterne gør turen i zoo til en god og smittefri oplevelse ved at sikre god håndhygiejne og sørge for at holde afstand til andre. De zoologiske haver opfordrer folk, der har symptomer på covid-19, til at blive hjemme.