Coronavirus

Efter ministerkritik: Flixbus undskylder for overfyldte busser

Tirsdag offentliggjorde sundhedsministeriet nye regler for langdistancebusselskaberne, der skal hjælpe med at dæmme smittespredning af coronavirus.

Busselskabet Flixbus, som TV 2 fredag 17. april kunne afsløre kørte med overfyldte busser, kommer nu med en undskyldning for ikke at have været mere opmærksom på retningslinjerne.

Ifølge Flixbus vil busserne fremover leve op til alle retningslinjerne, ligesom de vil rette ind efter regeringens nye regler om, at man kun må fylde halvdelen af bussen. Derudover undskylder de til alle passagerer, der følte sig utrygge grundet de overfyldte busser.

- Vi vil gerne give en uforbeholden undskyldning til de af vores passagerer, der følte sig utrygge i de perioder, hvor busserne var fyldte, siger talsmand Jelena Jovanovic.

Transportministeren undrede sig over Flixbus

Fredag kunne transportminister Benny Engelbrecht fortælle TV 2, at han undrede sig over Flixbus håndtering af passagermængden i corona-krisen.

- Det undrer mig, at Flixbus ikke har forstået det meget klare budskab, som anbefalingerne er. Når jeg ser rundt, så gør alle andre aktører alt, hvad de kan, for at efterleve dem og sikre afstanden mellem passagererne, sagde han.

Mandag 20. april udgav Sundheds- og Ældreministeriet, der står i spidsen for at sætte retningslinjer for fysisk afstand under krisen, således nye regler for, hvordan langdistancebusser skal fyldes under krisen. Det er disse regler, Flixbus nu vil rette ind efter.

Af reglerne fremgår det blandt andet, at busselskaberne kan få frataget deres tilladelse, hvis de bryder de nye retningslinjer.

Buspassagerer var målløse

Da TV 2 talte med 22-årige Lukas Lykke, der torsdag 16. april tog en Flixbus fra København til Odense, fortalte han, at bussen med hans egne ord var propfuld.

- Jeg var målløs. Jeg tænkte, at det ikke kunne passe - vi må ikke være mere end ti alle andre steder, men her var der 100, sagde han til TV 2.

En anden Flixbuspassager er 22-årige Laura Bonde Holst. Hun skulle torsdag 16. april fra Aalborg til København, og selvom bussen var halvtom i starten, blev flere og flere sæder optaget undervejs. Til sidst var dobbeltdækkeren fyldt helt op.

- Til at starte med tænkte jeg, at dem, der satte sig ved siden af andre, ikke viste samfundssind. Men jeg indså ret hurtigt, at det ikke var deres skyld, siger hun.