Coronavirus

Testtelte skyder op flere steder i landet

Myndighederne bekræfter, at de hvide telte har forbindelse til covid-19.

Lørdag er telte blevet sat op i Fælledparken i København og andre steder i landet.

De er et led i myndighedernes gradvis genåbning af Danmark og har forbindelse til covid-19.

Udover de hvide telte i Fælledparken nær Rigshospitalet, er der ifølge TV 2 ØST også sat tilsvarende inititativer i gang ved Rådmandshaven i Næstved, i Vejlby Risskov ved Aarhus og ifølge TV2 Nord på Aalborg Kaserner, hvor man opsætter telte med henblik på at kunne teste flere end hidtil.

Ifølge Rigspolitiet rejses teltene for at opbygge testkapacitet til at understøtte myndighedernes bestræbelser på at kunne teste flere.

- Vi opbygger kapacitet for at kunne understøtte teststrategien. Derfor vil man i dag kunne se, at der begynder at rejse sig telte nogle steder i landet, siger politidirektør Svend Larsen til TV 2.

TV 2 erfarer, at det er den gradvise genåbning af Danmark, som nu fører til et øget behov for at kunne teste flere, fordi man formoder at et større antal danskere vil blive smittede.

- I Fælledparken fylder teltene et areal på 2500 kvadratmeter. Der vil være tre til gående og to drive-in-test, hvor folk i bil vil kunne køre til og få lavet en test ved hjælp af mundskrab, fortæller TV 2s reporter Lennart Steen.

Ikke tal på hvor mange der skal testes

Der foreligger endnu ingen konkrete detaljer om, hvem eller hvor mange der skal testes i teltene, som efter planen skal stå klar mandag morgen klokken 8.

Ifølge DR har Den Nationale Operative Stab (NOST) igangsat oprettelsen af testfaciliteterne.

- Det er et koncept, der skal rulles ud på en eller anden måde. Jeg kender ikke rammerne for de test, der skal laves. Men vi prøver det af for at se, hvordan fysikken er i det, siger konstitueret vicedirektør Michael Langgaard Nielsen fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Over 90.000 danskere testet

Fredag skrev Statsministeriet, at en teststrategi som led i den gradvis genåbning af Danmark skulle på plads.

Testen skal i første omgang være rettet mod frontpersonale, pårørende og sårbare grupper samt et "repræsentativt udsnit af befolkningen", som det hedder.

Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen er 91.437 danskere til dato testet. 7242 er testet positive.