Samfund

Ikea genåbner varehuse i Danmark - men ikke alt bliver, som det plejer

Når Ikea åbner igen, vil der være en række ændringer samt en lukket restaurant og legeland.

Efter at have været lukket i en måned tager den svenske møbelgigant nu første skridt mod en genåbning af sine varehuse i Danmark.

Fra 27. april vil det igen være muligt at besøge de fem danske varehuse, oplyser Ikea på sin hjemmesiden. Dog bliver alt ikke, som det plejer.

- For os er det allervigtigste, at vi åbner op på en sikker og forsvarlig måde. Derfor har vi iværksat en række tiltag, der skal gøre det lettere at passe godt på hinanden, står der på hjemmesiden.

Ingen köttbullar

Når kunderne igen kan tage svingdøren ind i varehusene, vil de blive mødt med en række konkrete ændringer, der skal forhindre smittespredning af covid-19.

Det betyder blandt andet, at det ikke vil være muligt at få en omgang köttbullar i restauranterne, der holder lukket. Også legelandet Småland holder fortsat lukket.

Derudover er der indført afstandsmarkeringer på gulvet, afskærmning med plexiglas ved betalingsteder samt kundetællesystemer, der skal sikre, at der ikke er for mange handlende på én gang.

Krav til pladsen per kunde

Ifølge myndighedernes skal butikkerne opfylde et krav om fire kvadratmeter per kunde. Men det bliver ikke et problem i varehusene, mener Ikea.

- Faktisk er varehusene så store, at vi endnu aldrig har oplevet, at der kun var fire kvadratmeter per kunde. Selv ikke på de travleste dage med allerflest besøgende. Alligevel er vores medarbejdere opdateret på alle sikkerhedsforanstaltninger. Ikke kun i forhold til vores kunder, men også i forhold til hinanden, står der videre på hjemmesiden.

Møbelgiganten oplyser, at bistroen, hvor der bliver hotdogs og kanelsnegle, vil holde åbent, når det igen er muligt at besøge varehusene.

Genåbningen sker i alle fem danske Ikea-varehuse, der ligger i Taastrup, Gentofte, Odense, Aarhus og Aalborg.