Coronavirus

Apotekerne trækker i land – håndspritkrisen er ikke drevet over

Sundhedsmyndighederne anbefaler at bruge håndsprit for at undgå smitte med coronavirus.  Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Der er en forventning om, at efterspørgslen på håndsprit igen vil stige, i takt med at landet begynder at åbne op igen.

Mange apoteker har ikke kunnet følge med danskernes efterspørgsel på håndsprit på grund af manglende leverancer. Det kan de stadig ikke, og derfor er håndspritkrisen ikke ovre endnu, selvom det modsatte blev meldt ud torsdag, siger Apotekerforeningen.

Foreningen er ked af, at deres kunder på apotekerne, på den baggrund, har fået indtryk af, at håndspritten igen er tilbage på hylderne på de fleste apoteker.

- Fakta er, at der igen er begyndt at komme leverancer af håndsprit til apotekerne. Men leverancerne er ustabile, og de bliver generelt hurtigt udsolgt, oplyser Apotekerforeningen i en pressemeddelelse.

Efterspørgslen vil stige igen

Apotekerne forventer, at efterspørgslen på håndsprit vil stige i takt med, at landet begynder at åbne op igen.

- Alle kæmper for at følge med i øjeblikket – også producenterne, hvor mange nye producenter heldigvis har kastet sig ind i kampen for at sikre danskerne håndsprit, skriver de.

I den forbindelse er der flere virksomheder rundt om i landet, herunder flere spritfabrikker, som har omstillet deres produktion for at kunne afhjælpe danskernes efterspørgsel på håndsprit.

Det har været muligt, siden miljøminister Lea Wermelin (S) i slutningen af marts fik undtaget et EU-krav, sådan at det kunne blive nemmere for virksomhederne at omdanne deres produktion.

Apotektets egen Alcogel har allerede solgt mere på en måned, end hvad den normalt sælger på et helt år, oplyser Apotekerforeningen.