Skandalen om udbytteskat

Skattestyrelsen kræver millardbeløb i erstatning fra advokatfirma

Ifølge Kammeradvokaten har Bech-Bruun spillet en væsentlig rolle i forbindelse med svindlen i North Channel Bank.

Skatteforvaltningen kræver 1.191.060.338 kroner i erstatning fra et af landets største advokatfirmaer Bech-Bruun i det, der bliver kaldt danmarkshistoriens største skattetyveri.

Det oplyser Politiken.

I starten af april lød det i en pressemeddelelse, at Skattestyrelsen ville rejse et erstatningskrav på et trecifret millionbeløb, men beløbet er altså nu betydeligt højere - blandt andet, fordi Kammeradvokaten, der fører sagen for Skattestyrelsen, er af den opfattelse, at Bech-Bruun har spillet en væsentlig rolle i forbindelse med svindlen i den tyske bank North Channel Bank.

Samtidig mener Kammeradvokaten, at Bech-Bruun har været "helt inde i kernen af udformningen" af svindelnummeret.

Det fremgår af det ti sider lange brev med erstatningskravet, som Kammeradvokaten sendte til Bech-Bruun 2. april, og som Politiken er i besiddelse af.

Til Politiken skriver advokat Ole Spiermann fra advokatfirmaet Bruun og Hjejle, som repræsenterer Bech-Bruun i striden, at påstanden er "vildledende og i strid med de faktiske forhold," ligesom Kammeradvokatens anklager bliver kaldt "grove" og "usande."

Snød statskassen for mere end 12 milliarder kroner

Den tyske bank North Channel Bank erkendte sidste år groft bedrageri og medvirken til svindel mod den danske stat for 1,1 milliarder kroner. Banken blev ved Retten i Glostrup idømt en bøde på 110 millioner kroner. Erstatningskravet mod Bech-Bruun blev efterføgende rejst, da Skattestyrelsen har opfattelsen af, at Bech-Bruun har spillet en væsentlig rolle i forbindelse med svindlen i den tyske bank.

Svindlen med udbytteskat stod på fra 2012 til 2015, hvor det ved brug af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation lykkedes en række aktører at dræne den danske statskasse for mere end 12 milliarder kroner.

Fra Bech-Bruun lød det 2. april, da erstatningskravet blev rejst, at man undrede sig over sagen:

- Vi kan bekræfte, at vi i dag har modtaget et betalingskrav fra Kammeradvokaten på vegne af Skattestyrelsen (...) Dette tager vi klart afstand fra, og vi undrer os meget over, at Kammeradvokaten kan mene, at der er grundlag herfor, lød det i en pressemeddelelse.