Coronavirus

Kommune til forældre: I slipper for betaling, hvis jeres børn bliver hjemme

(ARKIV).  Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Gladsaxe Kommune vil nu fritage forældre for betaling for dagtilbud og SFO, hvis de hjemmepasser børnene under coronakrisen.

Økonomiudvalget i Gladsaxe Kommune har på et ekstraordinært møde mandag aften besluttet, at forældre kan melde deres børn midlertidigt ud af dagtilbud og SFO under coronakrisen.

Forældre, der har mulighed for at hjemmepasse deres børn, slipper dermed for betaling.

Håbet er, at det vil skabe bedre betingelser for den genåbning, der starter i denne uge.

- Det er en idé, vi har fået fra en forælder i kommunen i sidste uge. Nu har vi hastebehandlet det i går aftes, og ordningen er trådt i kraft i dag, lyder det fra Trine Græse (S), der er borgmester i Gladsaxe.

Fem-ti procent vil hjælpe meget

Ordningen går kort fortalt ud på, at der i en afgrænset periode åbnes op for midlertidig udmeldelse på grund af coronavirus. Der vil ikke være de sædvanlige krav til varsling af udmeldelse, og børnene er efterfølgende garanteret plads det samme sted.

- Vi håber, det kan give nogle forældre mulighed for at holde deres børn hjemme. Så har de i hvert fald ikke udgiften til dagtilbud eller SFO. Det kan løse den udfordring, der er med tilstrækkelig personale ude i institutionerne. Hvis bare fem-ti procent benytter sig af det her, så vil det hjælpe os meget, lyder det fra Trine Græse.

Gladsaxe Kommune vil miste indtægter i form af forældrebetaling, men man ved ikke, hvilket beløb der bliver tale om, da det kommer an på, hvor mange der vil benytte ordningen.

- Normalt vil færre børn gå ud over normeringen, men det kommer det her ikke til. Vi skal ikke have mindre personale i dagtilbud og SFO'er. Det handler jo netop om at have personale nok, fortæller borgmesteren.

De manglende indtægter fra forældrebetaling vil blive udlignet via kommunekassen i slutningen af 2020.