Coronavirus

Se kortet: Hvornår er din kommune klar til at åbne skoler og dagtilbud?

Omkring halvdelen af kommunerne er klar til at genåbne de første skoler og daginstitutioner på onsdag.

I en rundspørge foretaget af Kommunernes Landsforening (KL) siger 52 ud af 83 kommuner, at de regner med at kunne genåbne daginstitutioner fra onsdag 15. april. Samtidig regner 46 ud af 82 kommuner med at kunne genåbne skoler samme dag.

Resten af kommunerne venter at kunne genåbne i dagene efter onsdag og frem til mandag 20. april.

- Vi skal leve op til alle krav hos sundhedsmyndighederne, før vi åbner dørene. Det er derfor, det kommer til at tage lidt tid, siger Thomas Gyldal Petersen (S), formand for KL's børne- og undervisningsudvalg, og fortsætter:

- Jeg håber på borgernes forståelse og opbakning til, at det her skal gøres rigtigt, og at det derfor også vil blive gjort forskelligt rundt om i kommunerne.

Gældende for mange af kommunerne, og især dem, der åbner 15. april, er, at der er tale om en gradvis proces, hvor nogle institutioner eller årgange vil starte senere end den første åbningsdag.

- Der er forskel på, hvilke muligheder og udfordringer man har lokalt. Der kan for eksempel være forskel på de fysiske rammer på den enkelte institution og på, hvor meget mandskab der er brug for, siger KL-formand Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Her kan du se Danmarkskortet over genåbningerne af dagtilbud, skoler og SFO'er:

Hos de kommuner, hvor man ikke kan se datoerne for genåbning, har det ikke været muligt at få et svar.