Coronavirus

Organisationer: Danskerne skal have udbetalt indefrosne feriepenge

Organisationerne foreslår, at staten står for at udbetale de indefrosne feriepenge til danskerne. Derefter kan de opkræve beløbet hos virksomhederne.

Danskerne skal have udbetalt de indefrosne feriepenge for at sætte gang i den danske økonomi igen.

Det skriver Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation i en fælles pressemeddelelse.

Som følge af den nye ferielov indfryses de penge, som danskerne indtjener i overgangsfasen fra 2019 til 2020, men nu foreslår de to organisationer altså, at regeringen og Folketinget skal optage forhandlinger om at udbetale den indfrosne pulje til danskerne.

Det drejer sig om cirka 100 milliarder kroner, som løbende opspares hos virksomhederne.

Ordningen om indfrysningen af pengene var blevet lavet for at undgå, at virksomhederne blev drænet for likviditet ved at skulle udbetale et års ekstra ferie til alle ansatte på samme tid. Derfor var det blevet besluttet, at pengene skulle indfryses for først at kunne udbetales til danskerne, når de skulle på pension.

Derfor er organisationernes forslag, at staten skal stå for at udbetale de indefrosne feriepenge til lønmodtagerne i 2020. Derefter kan beløbet blive opkrævet hos virksomhederne i takt med, at medarbejderne går på pension.

Dermed slipper virksomhederne for at blive endnu hårdere ramt økonomisk i coronakrisen.

Dansk Industri (DI) bakker op om idéen, oplyser administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen.