Coronavirus

Omkring 500 har været indlagt med corona og er udskrevet igen

Samlet har 1173 personer været indlagt med coronavirus i Danmark. Næsten halvdelen er udskrevet igen.

1173 personer er eller har været indlagt under udbruddet af coronavirus i Danmark, og knap halvdelen er kommet sig så meget, at de er blevet udskrevet igen fra sygehuset.

De danske sundhedsmyndigheder offentliggør ikke, hvor mange smittede der bliver indlagt og udskrevet fra dag til dag.

De 1173 er det totale antal indlæggelser, siden coronavirusset ramte Danmark i slutningen af februar. Det viser en rapport fra Statens Serum Institut.

Fredag er 517 personer, der er smittet med coronavirus, indlagt på et sygehus. Samtidig er der registreret 139 dødsfald.

Tilbage er lidt flere end 500 personer, som ikke indgår i opgørelsen og dermed ikke længere er indlagt på et sygehus.

Tallene bliver trukket fra forskellige registre, og der kan være en vis forsinkelse af opgørelserne. Derfor er tallene ikke nødvendigvis helt præcise.

Mænd oftere smittet end kvinder

De danske myndigheder opererer ikke med et tal for raskmeldte.

I stedet bliver det betegnet som en overstået infektion, hvis man ikke er indlagt eller er død, 14 dage efter at virusset blev opdaget.

Fredag er der 1193 personer, som er i den gruppe med "overstået infektion". Det er ud af de 3672 personer, som er konstateret smittet med coronavirus.

Da der mindst skal gå 14 dage, før man kan tælles med som have overstået sin infektion, vil der være en del forsinkelse på tallet.

Blandt alle de 1173 personer, som har været indlagt med coronavirus, er der en klar overvægt af mænd. 682 mænd har været indlagt, mens det gælder for 491 kvinder.

Knap 60 procent af de indlagte har været indlagt i løbet af de sidste fem år med sygdomme som diabetes, kræft, lungesygdom, hjerte-kar-sygdomme, eller blodsygdomme.