Samfund

Nu har mere end 10.000 meldt sig ledig i april

Ifølge erhvervskommentator Ole Krohn er der ikke meget opmuntring i tallene. Han hæfter sig dog ved, at de ikke er lige så slemme som dagen inden.

Torsdag den 2. april meldte 2365 personer på det danske arbejdsmarkeds sig som ledige.

Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Det er cirka en tredjedel af de næsten 7.800, der onsdag den 1. april meldte sig ledig. Tallet betyder samtidig, at mere end 10.000 nu har meldt sig som ledig på de første to dage i april.

- Der er ikke meget opmuntring i de her tal, men i de mindste fik vi ikke et nyt gysertal i dag. Det betyder, at arbejdsløsheden stadig stiger urovækkende, men at tempoet er taget lidt af, siger TV 2's erhvervskommentator Ole Krohn om de nye tal.

- Håbet kan være, at de meget skrækindjagende tal, vi så i går - hvor det var næsten 8.000, der meldte sig ledige 1. april - var en enlig svale eller en ketchupeffekt på grund af månedsskiftet, lyder det videre.

Tallet for torsdagens ledigmeldinger er nogenlunde på niveau med forrige torsdag, men markant over gennemsnittet for en normal 2. april. Baseret på de seneste fem år, er der i gennemsnit 877 personer, der melder sig ledig denne dag.

I alt har mere end 68.500 personer meldt sig ledig siden 9. marts, hvor Beskæftigelsesministeriets opgørelse starter. I samme periode er det samlede antal af ledige personer på det danske arbejdsmarked steget, så der den 2. april var 174.021.

11. marts, dagen, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede en delvis nedlukning af landet, var tallet under 132.000.