Coronavirus

Dansk ø lukker for turister

TV 2/Bornholm logo
I samarbejde med TV 2/Bornholm

Indtil videre er der ingen smittetilfælde med coronavirus på Christiansø.

Påsken plejer normalt at være startskuddet for turistsæsonen på Christiansø. Men i år må øboerne vente med at få gæster til øen, da alle turist- og gæstefaciliteter er midlertidigt lukket ned på grund af corona-krisen. Det skriver TV 2 Bornholm.

På den lille ø, som ligger cirka 20 kilometer nordøst for Bornholm, er alle overnatningssteder og museer lukkede. Også Christiansøfarten, som normalt sejler i pendulfart mellem Christiansø og Bornholm, sejler med et stærkt reduceret antal sejladser henover påsken.

Ingen smittede på øen

Indtil videre er der ikke konstateret nogle smittetilfælde med covid-19 på Christiansø.

Det er derfor meldt ud til øboerne, at administrationen fraråder alle ikke-nødvendige rejser til og fra Christiansø.

- At øboerne får besøg af den nære familie og venner er fortsat acceptabelt, så længe det foregår efter de generelle corona-retningslinjer særlig om at undgå større forsamlinger, holde afstand og ikke rejse, hvis man har forkølelsessymptomer, siger administrator Jens Peter Koefoed til avisen.

Omkring 70.000 turister

Christiansø er den største af øerne i øgruppen Ertholmene, som består af de to beboede øer Christiansø og Frederiksø, fuglereservatet Græsholm og et antal større og mindre klippeskær. Der bor i dag cirka 90 mennesker på øerne, skriver christiansoe.dk.

Christiansø er 500 meter lang og 300 meter bred.

Omkring 70.000 turister besøger hvert år de to øer.