Coronavirus

Gravide i tredje trimester bør arbejde hjemmefra, siger Sundhedsstyrelsen

For en sikkerheds skyld bør gravide i tredje trimester arbejde hjemmefra under coronakrise, mener styrelse.

Præcisering: Tidligere i denne artikel fremgik det, at anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen var, at det var alle gravide i tredje trimester, der skulle arbejde hjemme. Det er ikke tilfældet. Det er kun gravide med arbejde i sundheds-, social- og ældresektoren, der skal blive hjemme ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Gravide i tredje trimester, der arbejder i sundheds-, social- og ældresektoren bør arbejde hjemmefra. Det anbefaler Sundhedsstyrelsen i retningslinjer, der er opdateret torsdag aften.

Anbefalingen sker ifølge styrelsen af forsigtighedshensyn, da enkelte studier fra udlandet har vist, at der er flere kejsersnit inden termin hos coronasmittede i tredje trimester.

Sker ud fra et forsigtighedsprincip

Sundhedsstyrelsen påpeger i sine retningslinjer, at evidensgrundlaget er meget sparsomt, og at anbefalingen kommer for at være på den sikre side.

- Vi skal passe på alle vores gravide medarbejdere og deres kommende børn.

- Ud fra et udvidet forsigtighedsprincip og af hensyn til det ufødte barn anbefaler vi, at gravide i tredje trimester arbejder hjemmefra, så risikoen for smitte i sidste trimester mindskes, siger Camilla Rathcke, der er centerchef i styrelsen, i forbindelse med de opdaterede retningslinjer.