Samfund

Dronningen frabeder sig blomster på sin fødselsdag: - Send dem til jeres egne ældre

En anden tradition, der ændres i år, er muligheden for personligt at møde op for at skrive gratulationer i Det Gule Palæ.

Dronning Margrethe beder danskere, der vil sende hende fødselsdagsblomster, om at sende dem til en af de mange ældre borgere, der har det svært i denne tid.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Dronningen fylder 80 år 16. april i år. Hun har dog besluttet, at alle Kongehusets planlagte aktiviteter og begivenheder i forbindelse med hendes fødselsdag aflyses på grund af coronakrisen.

Endnu en tradition ændres

En anden tradition, der ændres i år, er muligheden for personligt at møde op for at skrive gratulationer i Det Gule Palæ, lyder det i pressemeddelelsen.

I stedet vil der fra 14. april blive oprettet en gratulationsliste på kongehusets hjemmeside, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen.

Ud over de skrfitlige hilsner kan den kongelige fødselar forberede sig på en solid fødselsdagssang. For over 169.000 danskere har meldt sig ind i Facebook-gruppen 'Danmark synger for dronningen', hvor der opfordres til, at danskerne synger på gader, veje, altaner, ud ad vinduet, eller hvor man nu befinder sig 16. april klokken 12.

Tale understregede alvoren

At coronakrisen er alvorlig, understregede regenten også 17. marts, hvor regenten for første gang holdt en tv-transmitteret tale om en konkret situation for Danmark.

Fra Fredensborg Slot sagde dronning Margrethe blandt andet, at ”coronavirussen er en farlig gæst”, og at smitten går videre ”i en lang og skræmmende kæde”.

Hun takkede også dem, der holdt landet i gang på trods af virussen.

- I farens stund holder vi sammen. Det ligger dybt i os mennesker. Det falder os også naturligt her til lands. Denne gang skal vi vise sammenhold ved at holde afstand, sagde hun.