Coronavirus

Fagbevægelsen vil have Folkemødet aflyst: - Vi kommer ikke til at deltage

Foreningen bag Folkemødet vil træffe en endelig beslutning om en eventuel aflysning på fredag.

Folkemødet på Bornholm skal aflyses.

Det opfordrer organisationen Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) – der er en sammenslutning af LO og FTF - i en direkte henvendelse til arrangøren bag, Foreningen Folkemødet.

FH, der har i alt 1,4 millioner medlemmer, opfordrer til en aflysning af årets Folkemøde på grund af coronakrisen.

- Jeg ser ikke nogen grund til at gennemføre Folkemødet, og jeg har derfor rettet henvendelse til organisationen bag om at aflyse mødet, siger FH-formand Lizette Risgaard til TV 2 og slår fast:

- Vi kommer under ingen omstændigheder til at deltage.

Lizette Risgaard peger på, at Folkemødet skal være en "folkefest", og at det ikke ville være ”meningsfuldt at samle så mange i festligt lag” midt eller ovenpå en coronakrise.

- Der er en verdensomspændende sundhedskrise at tage hensyn til. Et af Folkemødets hovedtemaer er netop sundhed, og det strider direkte imod, hvad der er på spil for øjeblikket, siger FH-formanden.

Lizette Risgaard har vendt sin holdning blandt medlemmer af organisationens forretningsudvalg, og her er der fuld opbakning blandt de store forbund.

- Det er ikke tiden til at afvikle Folkemødet i år. Vi kommer ikke til at deltage, siger formand for Dansk Metal Claus Jensen.

Træffer beslutning på fredag

Folkemødet 2020 skal afholdes 11.-14. juni.

- Jeg opfordrer dem stille og roligt til selv at tage beslutningen på fredag. Men vores indstilling er klar, siger Lizette Risgaard.

Formanden for Folkemødet, Jann Sjursen, vurderer, at Folkemødet vil tage en endelig beslutning på fredag.

- Vi må få en vurdering af, om vi overhovedet kan gennemføre arrangementet, men der er også et hensyn til de 1000 arrangementer, som allerede er i støbeskeen, siger Jann Sjursen til TV 2.

Folkemødets hjemmeside er stadig fuldt aktiv og søger frivillige og henviser blandt andet til overnatningssteder.

Hvis Folkemødet aflyses, er det første gang i dets levetid, at det ikke gennemføres. Det blev første gang afholdt i 2011.

I 2019 samlede arrangementet på Bornholm omkring 114.000 deltagere, hvilket gør begivenheden til en af de største herhjemme sammen med Roskilde Festival.