Samfund

Minister: Politiet kan ikke lukke private påskefrokoster ned

Tirsdag går anden- og tredjebehandlingen af tilføjelserne til den nye epidemilov i gang.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præciserer et lovforslag i forbindelse med hastebehandlingen af en række nye tilføjelser til epidemiloven, der har sået tvivl om, hvorvidt private påskefrokoster kan blive forbudt.

Det gør han i et skriftligt svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg.

Heri står der blandt andet, at det ikke bliver muligt for politiet at rykke ud til private hjem uden en dommerkendelse, hvis en fest eller sammenkomst skal lukkes ned for at minimere smittefare.

Radikale Venstres sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, siger til TV 2, at det kun vil være store fester, hvor man inviterer bredt - eksempelvis via offentlige opslag på Facebook - og dermed får gæster, man ikke kender, som politiet efter dommerkendelse kan afbryde.

Vil kunne forhindre "coronafester"

Lovændringen retter sig i stedet mod "arrangementer med videre, som kan sidestilles med arrangementer med videre på natklubber, barer og diskoteker".

- Afhængig af de nærmere omstændigheder vil såkaldte coronafester, som der allerede har været eksempler på presseomtale af, i private boliger eksempelvis kunne blive omfattet, hvis den nuværende bekendtgørelse ændres, i det omfang disse skønnes at udgøre en særlig fare for smitte med coronavirussygdom 2019 (covid-19), står der i det skriftlige svar.

Regeringen kan kun forbyde forsamlinger på under ti personer, hvis sundhedsmyndighederne foreslår det.

Forventningen er, at tilføjelserne til den nye epidemilov går igennem tirsdag.