Samfund

Mette F. til ældre og svage: I skal være de stærkeste

Statsministeren beder de svageste i samfundet om at være de stærkeste, når Danmark gradvist åbner op igen.

Når Danmark efter påske måske kan begynde at åbne gradvist op igen, bliver det en udfordrende tid for alle. Men den kommende tid bliver særlig svært for én gruppe.

Det siger statsminister Mette Frederiksens (S) på et pressemøde mandag aften, hvor hun retter en "særlig besked" til de ældre og svage i Danmark.

- I må desværre indstille jer på at indrette jer efter smitterisikoen nogen tid endnu. Vi beder i virkeligheden de svageste om at være de stærkeste i denne tid, siger hun.

Ældre og sårbare vil således skulle indstille sig på fortsat at skulle gøre en stor indsats for ikke at udsætte sig selv for smitterisiko, hvis samfundet gradvist begynder at åbne op efter 13. april.

Statsministeren anerkender, at usikkerheden under coronakrisen kan være stor, og særligt hvis man ikke kan få besøg af sine nærmeste.

- Det er svært at være angst i en corona-tid. Men I må stole på, at vi først så småt sætter gang i samfundet. Og når coronaen klinger af, så bliver der tid til flere besøg, siger Mette Frederiksen.

Hun siger, at det vil hjælpe de ældre og svageste danskere, når sundhedsmyndighederne igen begynder at teste flere.

- At vi begynder at teste flere, er i virkeligheden en betingelse for, at vi kan åbne op igen, siger statsministeren.