Coronavirus

Prins Henrik undersøgt på hospitalet - hele familien vendt hjem til Danmark

Hele familien opholder sig nu på Amalienborg.

Prins Joachim og prinsesse Maries søn, prins Henrik, er testet negativ for covid-19.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Mandag kom prins Joachim og prinsesse Marie sammen med deres børn, prins Henrik og prinsesse Athena, til Danmark. Her blev prins Henrik undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis.

Prins Henrik blev også undersøgt for coronavirus, hvor testen var negativ.

Under hensyntagen til prins Henriks tilstand fandt forældrene det mest betryggende at søge behandling på Rigshospitalet, skriver kongehuset.

Hele familien opholder sig nu på Amalienborg.

Flyttet til Frankrig

I september sidste år flyttede prins Joachim og prinsesse Marie til Paris, hvorfra prins Joachim følger Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse.

Tilbage i september sagde historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen, at prins Joachims uddannelse kan ses som et led i hans tilknytning til Forsvaret.

- Efter at han opgav landbruget og Schackenborg Slot var der meget kritik af, at han ikke havde nogen mærkesag. Det er det, han er ved at opdyrke nu. Han er ved at finde sin plads og positionere sig med sin egen særlige rolle, der kendetegner ham som prins, sagde Lars Hovbakke Sørensen.

Kongehusets coronakamp

Tirsdag sidste uge holdt dronning Margrethe en historisk tale til danskerne i forbindelse med coronaudbruddet i Danmark.

Dronningen kaldte corona for en "farlig gæst". Alligevel mente hun, at danskerne sammen vil kunne bryde smittekæden.

- Det er den kæde, vi skal bryde, og som vi kan bryde. Det kan kun ske, når vi alle tænker os om - og gør det på samme tid og i rette tid, sagde hun.

Talen blev historisk, da det var første gang, dronning Margrethe talte på tv til nationen i forbindelse med en aktuel situation i Danmark.