Strandede danskere på krydstogt vender hjem

Skibet har det seneste døgn ligget for anker i den italienske by Savona.

50 danskere, der var strandet på krydstogtsskibet Costa Luminosa i en uge, er hentet hjem til Danmark.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

Skibet har det seneste døgn ligget for anker i den italienske by Savona, og det er lykkedes at transportere de danske krydstogsgæster til lufthavnen i den italienske by Genova.

Sammen med andre nordiske passagerer blev de her fløjet hjem med et særfly. Ifølge DR skulle passagererne have haft en egenbetaling på 2000 kroner for hjemturen.

Flere passagerer ramt af corona

Nogle af danskerne har befundet sig om bord på skibet siden 5. marts.

Skibet var også længe strandet i den franske havneby Marseille på grund af coronavirus, hvorefter det for nylig sejlede videre til Savona i det nordlige Italien.

Da Udenrigsministeriet bad alle danskere om at komme hjem fra deres udlandsrejser, befandt skibet og dermed flere danskere sig midt på Atlanterhavet, skrev Jyllands-Posten.

Der var omkring 1400 gæster om bord, da det forlod kajen i Florida. Samtidig har flere af passagerne været ramt af coronavirus, hvilket længe har besværliggjort situationen.

Det vides dog ikke, om der er danskere, der er smittet med virusset.

I alt 1500 danskere er registreret i udenrigsministeriets krisedatabase og ønsker at vende hjem til Danmark. De befinder sig blandt andet i Latinamerika og på Filippinerne.