Coronavirus

Regeringen overvejer regionalt rejseforbud i påsken

Regeringen følger hele tiden udviklingen, og statsministeren forsikrer om, at Danmark ikke vil være lukket ned i længere tid end nødvendigt.

Hvis du sidder med tanker om at besøge din tante i Jylland eller samle familien på Fyn til en påskefrokost, kan det være, at regeringen og statsminister Mette Frederiksen kommer til at ændre i de stærke traditioner.

Regeringen overvejer nemlig et regionalt rejseforbud i påsken og har en klar opfordring til danskerne i den forbindelse:

- Lad være med at rejse i påsken.

- Man skal selvfølgelig ikke rejse ud af landet i påsken. Men man skal heller ikke rejse en masse rundt internt i Danmark. Jeg har forståelse for, at man gerne vil i sommerhus, men vi har brug for at dæmpe rejseaktiviteten. Regeringen overvejer selvfølgelig, om vi skal gribe yderligere ind på det område, siger Mette Frederiksen på et pressemøde mandag.

Her har hun annonceret, at regeringen har valgt at forlænge nedlukningen af Danmark frem til 2. påskedag, 13. april.

Brug Facetime, tal i telefon - eller send et gækkebrev

Mette Frederiksen, statsminister

Alle offentligt ansatte skal blive hjemme. Skoler, caféer, restauranter, frisører og fitnesscentre forbliver lukket, mens vi privat ikke bør samles flere end 10 personer, ligesom vi skal holde afstand til hinanden i det offentlige rum.

- Der bliver brug for tålmodighed. Det er afgørende, at alle holder ved, ellers brydes smittekæderne ikke, siger Mette Frederiksen.

Send et gækkebrev

Påsken bliver derfor anderledes for mange, og statsministeren opfordrer danskerne til at komme hinanden ved - på afstand.

- Brug Facetime, tal i telefon - eller send et gækkebrev, siger Mette Frederiksen.

Forventningen er, at epidemien vil toppe i ugerne efter påske. Her vil spidsbelastningen ramme sygehusvæsenet.

Mette Frederiksen mener, at en forlængelse af den delvise lukning til efter påske giver god mening.

- Vi følger udviklingen hele tiden.

- Vi kommer ikke til at have en lukning af Danmark i længere tid, end vi vurderer, at det er er nødvendigt, siger statsministeren.

Statens Serum Institut oplyste tidligere mandag, at 24 personer i Danmark indtil videre er afgået ved døden som følge af smitte med coronavirus.