Coronavirus

49-årig udskrevet efter 11 dages corona-indlæggelse: - Jeg blev ligeglad med alting

- Jeg har været skideheldig, siger den 49-årige mand.

49-årige Henrik Sig Jensen har i 11 dage ligget i isolation på Skejby Sygehus med covid-19.

Sygdommen ramte ham særligt i lungerne, så han fik svært ved at trække vejret og mærkede en voldsom stikken, der bredte sig ud i ryggen. Det var svært at ligge ned, men det var også svært ikke at gøre, fortæller han til TV 2.

Temperaturen rutsjede op og ned, og når han ramte febertoppene, var det værst. De dage er sværest at huske for Henrik Sig Jensen.

- I de perioder havde jeg det allerdårligst. Der var jeg nærmest et helt andet sted og blev helt ligeglad med alting. Det er et mærkeligt sted at være, for jeg ville bare have fred, siger han.

I dag blev Henrik Sig Jensen udskrevet.

Det var på en ferie til byen St. Anton, at Henrik Sig Jensen blev syg.

Skitur til Østrig

Med sine 49 år lægger Henrik Sig Jensen sig ikke i den særlige risikogruppe af ældre. Til gengæld lider han af en kronisk lungesygdom og er derfor særligt udsat.

Alligevel satte Henrik Sig Jensen og hans kone, Anita Kjærgaard, sig i bilen og kørte mod skisportsstedet St. Anton i Østrig 28. februar. Dengang var der to registrerede smittetilfælde i landet, mens smitteantallet i Danmark var det samme. Myndighederne frarådede heller ikke rejser til St. Anton.

- Vi havde ikke flere bange anelser ved at tage afsted, end vi ville have ved at blive hjemme, siger Anita Kjærgaard.

Efter ni dages rejse kom de tilbage til Danmark, og kort efter mærkede Henrik Sig Jensen de første symptomer melde sig. Han hostede og havde begyndende feber. Han blev testet positiv for covid-19 og indlagt på isolationsstue.

Fem milde dage inden feberen

De første fem dage af indlæggelsen var relativt milde målt på symptomer.

Men så kom feberen, smerterne i lungerne og en voldsom trykken for brystet.

Det hjalp, når lægerne iført handsker, masker og sikkerhedsmasker gav ham ekstra ilt, fortæller Henrik Sig Jensen.

- Jeg troede på, at det nok skulle gå hele vejen igennem. Men det har selvfølgelig været hårdt, siger han.

I lørdags vendte tingene. Han fik det bedre, og temperaturen faldt igen. Samtidig med at hans symptomer blev mildere, blev Henrik Sig Jensen mere bevidst om, hvad han havde været igennem.

- Jeg begyndte at tænke over, hvad jeg havde været igennem. Og at jeg har været skideheldig, fordi der var plads til mig på sygehuset, og at de havde tid til at tage sig af mig, siger Henrik Sig Jensen.

Henrik Sig Jensen med sin datter Cecilie og kone Anita Kjærgaard.

Immunitet - corona

Virussygdomme er kendetegnet ved, at man bliver immun over for dem, når man har været smittet en gang.  Det er fortsat uvist, hvordan det forholder sig med corona.  

En japansk kvindelig tourguide blev testet positiv to gange - første gang i januar, hvor hun blev sendt hjem fra arbejde indtil hun blev rask og testet negatvi. Tre uger senere fik igen symptomer og endnu en positiv coronatest. Flere forskere har dog stillet spørgsmålstegn ved, om testen har været i stykker eller en opblomstring af den første sygdom. 

Som regel afhænger immunitet også af, hvor stærkt ens immunsystem er.

Hold afstand for de svages skyld

Henrik Sig Jensens hustru Anita har brugt de sidste 11 dage på at være bekymret og alene.

- Min største frygt var, at jeg skulle miste ham, og at han skulle dø for sig selv på sygehuset, siger hun.

Nu, hvor Henrik Sig Jensen er kommet ud på den anden side, skal han være i hjemmekarantæne med sin kone og 22-årige datter, der begge er smittede. Når alle har været symptomfri i to dage, må de komme ud igen.

Henrik Sig Jensen har et budskab til de raske danskere, der lige nu opfordres til at holde sig inden døre for at begrænse smitten.

- Det er sådan nogle svage som mig, det går ud over, hvis folk ikke tager det seriøst.

- Man skal ikke tage alle de her forholdsregler for sin egen skyld, man skal gøre det for sine medmennesker, siger Henrik Sig Jensen.