Coronavirus

Politiken beklager corona-annonce og ændrer procedure

I en stor annonce, der lignede en artikel, påstod annoncøren, at dens produkt kunne fjerne coronavirus fra luft og overflader.

Dagbladet Politiken undskylder nu for en annonce i et sundhedstillæg i fredagens papirudgave af avisen. Den har vist sig at være faktuelt forkert.

"Dansk produkt fjerner coronavirus fra luft og overflader", lyder det med store bogstaver i reklamen, der til forveksling ligner en normal artikel. Der er ingen dokumentation for produktets egenskaber.

Det fik Twitterbrugeren Steffen Groth til at kritisere Politiken.

- Ufattelig annonce i Politiken. Kvaksalveri i coronaens tid. Der er ingen dokumentation for produktets magiske virkning på coronavirus. Og for det ældre øje kan annoncen endda forveksles med en artikel. Der må være grænser for profitjagten også i Politikens annonceafdeling, skriver Groth.

En fejl

Politiken erkender, at det var en fejl at bringe annoncen.

Avisens chefredaktør, Christian Jensen, skriver på Twitter, at man vil bringe en undskyldning i Politiken mandag.

- Dybt beklagelig fejl. Vi undskylder både her og i avisen mandag.

I en sms til TV 2 uddyber Christian Jensen:

- Der er tale om en dybt beklagelig fejl i en presset situation.

Også Politikens annoncedirektør Thomas Larsen beklager annoncen i et tweet, og han skriver Politiken nu ændrer procedurer

- På vegne af Politiken Annoncer beklager jeg meget at annoncen blev bragt i annoncetillægget, der udgives af annonceafdelingen. At lade et sådan budskab slippe igennem vores korrekturgange er dybt beklageligt. Vi har nu ændret proceduren for godkendelse af annoncer i fremtiden, skriver Thomas Larsen.