Fødevareministeren til danskerne: Der er mad nok til alle

Der er ifølge Coop mad nok til seks uger.

Der er varer nok til danskerne, når de er ude at købe ind i disse dage. Det forsikrede fødevareminister Mogens Jensen (S) tirsdag på et pressemøde.

- Ja, der er stadig varer nok pĂĄ hylderne. Det er der blandt andet pĂĄ grund af en dygtig detailbranche, sagde Mogens Jensen.

Han sagde ogsĂĄ, at danskerne er holdt op med at hamstre, som vi sĂĄ det i sidste uge.

- Den hamstring, vi så de første 24 timer, er væk, og vi har et meget mere normalt billede, lød det fra Mogens Jensen.

Men fødevareministeren understregede også, at danskerne stadig skal passe på hinanden og holde afstand ude i butikkerne.

- Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at overholde sundhedsanbefalingerne ude i butikkerne. Hold afstand til hinanden, og det gælder i særlig grad i dagligvarebutikkerne.

- Hold én til to meters afstand, det er ret afgørende for at smitten bliver bremset, sagde Mogens Jensen.

Mad nok til seks uger

Ministeren stod flankeret af repræsentanter fra detailbranchen. Og også fra den kant blev danskerne forsikret om, at der er mad nok.

Per Bank fra Salling Group slog fast, at der ikke er problemer med forsyningssikkerheden. Men der kan være enkelte begrænsninger i sortimentet, så man for eksempel kun kan få 5 slags rugbrød i stedet for 20 i nogle forretninger. Og enkelte produkter kan også blive forsinket.

– Der kan være enkelte varer, der bliver lidt forsinket, så alt er ikke som normalt, men det er det nok 90 procent. Det er helt sikkert, at der er mad nok til alle danskere, sagde Per Bank fra Salling Group.

Peter Høgsted fra Coop tilføjede, at der er mad nok til seks uger.

- Centrallagerne er fyldt op, og der er mere pĂĄ vej.