Coronavirus

Dronningen taler til nationen klokken 20

Kongehuset har i forvejen aflyst fejringen af dronningens fødselsdag.

Tirsdag klokken 20 vil dronning Margrethe holde tale til befolkningen om den alvorlige situation i forbindelse med udbredelsen af coronavirus.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Dronningen taler fra Fredensborg Slot, og talen vises på DR og TV 2.

Kongehuset har i forvejen aflyst alle planlagte aktiviteter i april i forbindelse med majestætens 80-års fødselsdag.

- Danmark og verdenssamfundet står netop nu i en meget vanskelig situation. Vi har alle et særligt ansvar for at tage hensyn til hinanden og sammen bidrage til, at Danmark kommer godt igennem de meget store udfordringer, som landet står overfor. Jeg appellerer derfor til, at vi alle følger regeringens og myndighedernes anvisninger og passer på hinanden, sagde dronningen i en udtalelse udsendt af kongehuset torsdag 12. marts.

Lukket land

Dagen forinden havde statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde fremlagt en række tiltag til at begrænse smitte med coronavirus. Heriblandt at skoler skulle lukke og alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, sendes hjem. Fredag gik regeringen endnu videre, da statsministeren på et nyt pressemøde meddelte, at grænserne skulle lukkes fra lørdag klokken 12.

I Danmark er 82 personer indlagt med coronavirus. Af dem er 18 på intensiv.

Fire coronasmittede personer er døde i Danmark. I hele verden er der lige nu 7330 bekræftede dødsfald.