Coronavirus

Tidligere minister indlagt med coronavirus

- Det er virkelig en hård omgang, siger hun i en pressemeddelelse.

Den tidligere radikale kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen er blevet indlagt på Kolding Sygehus efter hun er konstateret smittet med coronavirus.

Det oplyser Folkehøjskolernes Forening, hvor den tidligere minister er generalsekretær, i en pressemeddelelse.

Her oplyses det, at den tidligere minister blev indlagt fredag den 13. marts, og at hun dagen efter fik konstateret coronavirus.

Hun blev overflyttet til Odense Universitetshospital. Her er hun nu indlag på hospitalets afdeling for patienter smittet med coronavirus.

Elsebeth Gerner Nielsen er i bedring, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Det er virkelig en hård omgang, men jeg har de seneste dage virkelig forstået at sætte pris på det danske hospitalsvæsen og den behandling, jeg har fået her, siger hun.

- Og lad der så også lyde en opfordring herfra til alle om at tage sygdommen alvorligt og så vidt muligt undgå at udsætte en selv og andre for potentiel smitte. Og i øvrigt passe godt på hinanden, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Elsebeth Gerner Nielsen bor i Kolding. Hun har siden årsskiftet været generalsekretær for de danske højskoler.

Hun var kulturminister fra 1998 til 2001 i den daværende socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussens S-R regering. Elsebeth Gerner Nielsen, 60, var medlem af Folketinget for de Radikale fra 1994 til 2008.