Samfund

Realitydeltagere ved ikke, at verden er i coronakrise

Efter et massivt pres på sociale medier vil et produktionsselskab nu - modsat tidligere - fortælle om coronavirussen og situationen.

Der skal meget til for at undgå at bemærke, at verden befinder sig i en sundhedskrise.

Men ikke desto mindre er det præcis den situation, deltagerne i en række landes ’Big Brother’-shows befinder sig i.

Showet, der er et af de første realitykoncepter, går ud på, at 12 mennesker isolerer sig i et hus.

Her bliver de filmet 24 timer i døgnet, mens seerne stemmer deltagerne hjem én efter én. Og netop isolationen gør, at programmets deltagere ikke får nyheder udefra.

Tyskland: Dem, der ingenting ved

Det tyske ’Big Brother’-hold har således ikke fået nogle opdateringer på verdenssituationen, siden de trådte ind i huset med de mange overvågningskameraer 6. februar.

Dengang blev alle deltagerne testet for coronavirus op til programmets start, og huset bliver gjort særlig grundigt rent for at minimere smittefaren.

Hver gang en ny deltager er kommet ind i huset, er de blevet beordret til ikke at fortælle noget om situationen til andre deltagere.

Tv-kanalen Sat. 1, der står bag programmet, har længe forsvaret beslutningen om at tilbageholde coronanyhederne for deltagerne med, at de kun under særlige omstændigheder vil fortælle det.

De tyske 'Big Brother'-deltagere.

- Selvfølgelig vil deltagerne blive informeret, hvis der er en grund til at gøre det, lyder det fra kanalen til den tyske avis Süddeutsche Zeitung.

For eksempel har kanalen lovet, at deltagerne vil blive informeret, hvis et af deres familiemedlemmer bliver testet positiv for virussen.

Men mandag vendte tv-kanalen Sat. 1. på en tallerken og indrømmede ifølge The Guardian, at man nu vil fortælle seerne om det.

Det betyder, at der vil komme en live særudsendelse, hvor beboerne vil blive fortalt om coronaudbruddet, og de vil få mulighed for at stille spørgsmål om situationen og samtidig se videobeskeder fra deres pårørende.

15. marts var antallet af tyske coronatilfælde 7272, mens 17 tyskere er døde af virussen.

Canada: Undren over manglende publikum

En måned efter tyskerne, 4. marts, gik deltagerne ind i det canadiske ’Big Brother’-hus.

I skrivende stund er der konstateret 415 coronatilfælde og et dødsfald i Canada.

Landets premierminister, Justin Trudeau, er gået i frivillig karantæne, efter hans kone blev testet positiv for covid-19, mens større forsamlinger er blevet forbudt.

Forsamlingsforbuddet er medvirkende til, at produktionsselskabet bag det canadiske ’Big Brother’ ikke længere har livepublikum til at klappe den udstemte person ud i virkeligheden.

Noget, der fik deltagerne til at undre sig. Blandt andet taler de om, hvorvidt huset er lydisoleret, og finder det "underligt", som man kan se i klippet her.

Klippet har sat gang i spekulationer om, i hvilken grad deltagerne bliver informeret om coronasituationen.

Australien: Fik det at vide for nylig

Indtil sidste weekend var deltagere i ’Big Brother’-showet down under uvidende om verdens tilstand uden for huset.

Men Endemol Shine Australia, produktionsselskabet bag det australske show, har nu orienteret deltagerne om situationen, lyder det.

377 australiere er registreret smittet, mens tre er døde af virussen.