Coronavirus

Hospitaler indfører vagtværn

Alle uvelkomne besøgende vil nu blive vist bort fra hospitalerne i Region Hovedstaden.

OPDATERING: Tidligere fremgik det af denne artikel, at maskerede mænd skulle have stjålet håndsprit fra akutmodtagelsen på Herlev Hospital. Politiet har nu undersøgt meldingen nærmere og slår fast, at episoden ikke har fundet sted. "Efterforskningen peger på, at der har været tale om en række misforståelser," siger politiet. De understreger dog, at Herlev Hospital har været udsat for flere tyverier af både håndsprit og ansigtsmasker. Læs mere her.

Region Hovedstaden indfører vagtværn på regionens hospitaler.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Vagtværnene bliver indført, efter at flere hospitaler i Region Hovedstaden gennem de seneste dage har været udsat for tyveri af håndsprit, masker og overtræksdragter til beskyttelse mod coronavirussen.

- De stjæler det, der skal beskytte personalet, beskytte patienter, beskytte pårørende og forhindre at sprede smitten af den her alvorlige sygdom, siger Jan Toftholm, vicedirektør på Gentofte Hospital, til TV 2.

I pressemeddelelsen uddyber regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S):

- Vi vil alle sammen gerne have åbne hospitaler, hvor det er nemt at komme rundt. Men vi er nødt til at gøre noget ved de her usolidariske tyverier her og nu, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hun forklarer videre, at vagterne skal sikre, at alle besøgende skal have mulighed for at spritte hænderne af, så de ikke spreder smitte.

Besøgende bliver spurgt om ærinde

Ifølge pressemeddelelsen vil vagterne ”patruljere døgnet rundt”, hvilket blandt andet vil betyde, at ”adgangen til hospitalerne bliver indskrænket flere steder, så medarbejdere og patienter udelukkende kan komme ind ad bestemte indgange, hvor der står vagter”.

Ved indgangene vil alle besøgende blive spurgt om deres ærinder. Hvis man ikke enten er patient eller skal besøge en pårørende, vil man blive vist bort.

Gentofte Hospital er et af de hospitaler, der har oplevet tyverierne.

- Det breder sig fra det stille og rolige – spritten er væk fra vores dispensere – til voldsomme ting, hvor folk nærmest laver et raid, siger Jan Toftholm.

Stort omfang

Ifølge Jan Toftholm er omfanget på et niveau, hvor det er nødvendigt at indføre vagterne.

- Det er så stort, at vores leverancer og forsyninger bliver besværet af det. Nu er vi nødt til at lukke ned for adgangen, for fortsætter tyverierne i det her omfang, så kunne vi få problemer med at få nok sprit og værnemidler, siger Jan Toftholm.

Vicedirektøren har ingen forståelse for tyveknægtene.

- Det kommer bag på os, at folk kan opføre sig så usolidarisk, siger han.

Hvor lang tid skal det fortsætte?

- Det skal fortsætte så lang tid, det er nødvendigt, siger Jan Toftholm.

Tyverierne er blevet meldt til politiet.