Coronavirus

92-årig død - var smittet med coronavirus

Det er fjerde dødsfald af ældre personer, der har været smittet med coronavirus.

En 92-årig mand afgik søndag morgen ved døden på det aarhusianske plejehjem Hørgården.

Manden var konstateret smittet med coronavirus og havde i forvejen et svækket helbred. Det vides derfor ikke, om han døde på grund af virussen.

Det oplyser Aarhus Kommune til TV 2.

Den 92-årige mand var ikke indlagt på et hospital og døde på plejehjemmet Hørgården, hvor han havde en aflastningsplads.

Det er samme plejehjem, hvor en nattemedarbejder i onsdags blev konstateret smittet med coronavirus.

Efter at medarbejderen var blevet testet positiv, blev seks beboere sendt i karantæne i egen bolig og testet, fordi de havde symptomer på virussen.

To af de testede blev konstateret smittet, og af dem er den ene nu død.

De to smittede beboere var ifølge Aarhus Stifttidende på aflastningspladser, som holdes helt adskilt fra resten af plejehjemmet.

I alt 20 medarbejdere på plejehjemmet blev sendt i hjemmekarantæne, efter at de to beboere blev testet positive for coronavirus, skriver avisen.

Der er 39 beboere på plejehjemmet fordelt på forskellige afdelinger

Fjerde dødsfald

Det er fjerde tilfælde af ældre personer, der har været konstateret smittet med coronavirus og er afgået ved døden i Danmark.

I alle fire tilfælde har personernes helbred i forvejen været svækket af andre årsager.

I torsdags døde en 80-årig mand på Aalborg Universitetshospital, og efterfølgende blev han testet positiv for covid-19.

Lørdag døde en 81-årig patient, der var smittet med coronavirus, på Herlev Hospital. Endnu en smittet ældre person, der var indlagt med flere alvorlige sygdomme, mistede livet på samme hospital søndag.

- Siden i torsdags er to ældre patienter smittet med coronavirus desværre afgået ved døden. Mine tanker går til familierne og de pårørende, sagde statsminister Mette Frederiksen på pressemødet søndag.

To indlagt på intensivafdeling

28 coronasmittede danskere var søndag indlagt.

To ud af de i alt 28 indlagte var søndag placeret på intensivafdeling, hvilket var et fald fra fire fredag, mens det samlede antal fortsatte med at stige.

I skrivende stund er 898 personer bekræftet smittet i Danmark, men det reelle tal er højere, da myndighederne ikke længere tester alle potentielt smittede, men kun dem, der udviser alvorlige symptomer.