Coronavirus

Dødsfald i Herlev vil tælle med i officiel statistik

Danmark har nu to dødsfald, hvor patienten var smittede med coronavirus. Det understreger den alvor, vi skal møde epidemien med, siger minister.

En 81-årig patient, der var smittet med coronavirus, døde lørdag på Herlev Hospital.

Dødsfaldet er endnu ikke registreret i de danske sundhedsmyndigheders officielle tal, men det vil det ifølge Statens Serum Institut komme til.

- Det er klart, at det vil indgå i statistikken, da vedkommende er testet positiv for covid-19. Men det er ikke det samme som at sige, at vedkommende er død af virussen, siger faglig direktør hos Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, til TV 2.

Indlagt med andre sygdomme

Patienten var indlagt for andre alvorlige sygdomme på Herlev Hospital. Under forløbet udviklede personen tegn på mulig infektion med coronavirus og blev testet positiv. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Herefter iværksatte personalet isolation og understøttende behandling "efter gældende forskrifter".

Dødsfaldene understreger den store alvor, vi skal møde epidemien med. Vi må alle gøre alt, hvad vi kan, for at passe på hinanden

Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister

Personale, der har været i tæt kontakt med afdøde, er midlertidigt sendt hjem.

To døde

Natten til torsdag døde en anden patient, en 80-årig mand, af hjertestop på Aalborg Universitetshospital og blev efterfølgende testet positiv for covid-19. Det oplyste Region Nordjylland fredag.

TV 2 har spurgt Statens Serum Institut, om den 80-årige mand også vil tælle med i statistikken, men det har ikke været muligt at få oplyst.

I en mail til TV 2 siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S):

- Jeg kan desværre bekræfte, at to ældre patienter smittet med corona (torsdag og lørdag, red.) er afgået ved døden. Vi ved ikke, om coronavirus har været den direkte årsag til dødsfaldene.

- Mine tanker går til de berørte, venner og familie. Dødsfaldene understreger den store alvor, vi skal møde epidemien med. Vi må alle gøre alt, hvad vi kan, for at passe på hinanden, fortsætter han.

De seneste tal fra Sundhedsstyrelsen over smittespredning er opdateret lørdag klokken 11.

Ifølge de tal er 827 testet positiv ud af 4446 testede personer. Antallet af smittede kan dog være højere, da sundhedsvæsenet nu kun tester personer med alvorlige symptomer.