Coronavirus

Salling-direktør: - Hele den samlede detailhandel blev væltet i går aftes

Mange danskere hamstrede i stor stil onsdag aften, selvom statsministeren havde frarådet det.

Til trods for opfordringer fra statsminister Mette Frederiksen om ikke at hamstre stormede danskerne ud i supermarkederne onsdag aften.

Men der er ingen grund til at hamstre, slår direktøren i Salling Group, Per Bank, fast. Salling Group ejer blandt andet Føtex, Netto og Bilka.

- Hele den samlede detailhandel blev væltet i går aftes, selvom vi opfordrer til ikke at hamstre. Vi har varer nok, hvis ellers kunderne begynder at handle lidt mere normalt, siger han til TV 2.

Der er ingen grund til at gå i panik

Per Bank, direktør i Salling Group

Samme melding kommer fra Rema 1000's kommunikationschef, Jens Schrøder.

- Vi har kørt varer ud til butikkerne hele natten. Vores leverandører er klar - fødevareforsyningen her i landet er på plads. Så ingen grund til større indkøb end normalt. Pas på hinanden og familien, skriver han på Twitter.

Til Horsens Folkeblad siger, Jens Schrøder, at Rema 1000s butikker mere end 20-doblede salget i forhold til en normal aften.

Ingen grund til panik

Salling Group har også forberedt sig på situationen og har derfor bestilt flere varer hjem, lyder det fra Per Bank.

Han siger videre, at der torsdag morgen og formiddag vil være tomme hylder i butikker, men at der vil blive fyldt op på hylderne igen i løbet af dagen.

- Det bliver ikke et problem fremadrettet at få varer. Der er ingen grund til at gå i panik. Der er ikke nogen, der kommer til at gå sultne i seng, siger Per Bank.

Selvom der ifølge Per Bank og de danske myndigheder ikke er grund til panik, så var det lige præcis det, der skete onsdag aften.

Samme melding kommer fra fødevareminister Mogens Jensen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S), der på et pressemøde understregede, at der ikke var et forsyningsproblem, og at folk skulle holde op med at hamstre.

- Der er grund til at slå fast, at man kan gøre som man plejer at gøre. Der er varer på hylderne, siger Mogens Jensen.

Det hamstrer danskerne

 1. Toiletpapir

 2. Gær - især tørgær

 3. Dåsetomater

 4. Brød

 5. Riskiks

 6. Dåsemakrel

 7. Havregryn

 8. Håndsæbe

 9. Pasta

 10. Rengøringsmidler

 11. Cup Noodles

Kilde: Rema 1000 og TV 2.