Coronavirus

Online-supermarked indfører rationering for at forhindre hamstring

Nemlig.com har oprettet en "hamstrings-begrænsning" på 25 varekategorier, hvor man har oplevet at folk hamstrer.

For at modvirke hamstring indfører online-supermarkedet Nemlig.com nu kvoter for, hvor mange varer kunderne kan købe i nogle varekategorier.

- Vi har oprettet en ”hamstrings-begrænsning” på 25 varekategorier (det vil sige cirka 1000 individuelle varer). Det er på disse kategorier, vi oplever hamstring, skriver nemlig.com i en mail til TV 2.

Det betyder blandt andet, at kunder maksimalt kan købe tre poser pasta på tværs af hele Nemligs pastasortiment på 70 forskellige varer. Hvis man prøver at købe mere, kommer der en besked frem om, at man højst kan købe tre poser for at sikre varer til flest muligt.

På samme måde kan man kun købe to pakker køkkenruller, tre pakker gær, tre frosne pizzaer og fire pakker vådservietter.

Varer nok

Men internet-supermarkedet beroliger kunderne med, at der er varer nok.

- Vi har rigeligt med varer på lager. Vi har stadig leveringstider til de kommende dage og øger vores kapacitet for at hjælpe så mange danskere som muligt med at få leveret deres dagligvarer til hoveddøren, lyder det fra Nemlig.com

Torsdag frem til klokken 16 har Nemlig.com oplevet, at omkring 60.000 kunder har været i kø til at bestille dagligvarer på sitet.