Coronavirus

3F enige med arbejdsgivere - ansatte kan blive sendt på ferie

Flere virksomheder står foran konkurs, mens hundredvis af arbejdspladser kan gå tabt.

For at undgå konkurser og massefyringer i hotel- og resturantionsbranchen har fagforbundet 3F nu tilladt, at virksomhederne i branchen må afvige fra de gældende overenskomster.

Det erfarer TV 2.

Konkret betyder det, at virksomhederne eksempelvis får mulighed for at sende deres medarbejdere på ferie - eller få dem til at varetage andre funktioner, end de er ansat til.

Vi står i en meget usædvanlig situation, og vi er nødt til at gribe tingene anderledes an

Katia K. Østergaard, administrerende direktør i HORESTA

Landets hoteller og restauranter er i øjeblikket hårdt ramt økonomisk af aflysninger og mangel på fremtidige bookinger som følge af coronavirussens udbredelse i Danmark.

Desuden er turismen ramt, da der kommer færre turister til landet.

Konkurser truer

Det er baggrunden for den enighed, der nu er mellem 3F og brancheorganisationen HORESTA, der omfatter hoteller, restaurationer og turisterhvervet.

Begge parter opfordrer nu deres medlemmer til at lave de nødvendige lokale aftaler og tiltag for at sikre virksomhedernes overlevelse og flest mulige arbejdspladser.

- Vi står i en meget usædvanlig situation, og vi er nødt til at gribe tingene anderledes an for at kunne bevare så mange jobs i vores erhverv som muligt, siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i HORESTA til TV 2.

Hun roser samtidig 3F for at have udvist stor imødekommenhed og forståelse for erhvervets situation.

Flere vil miste deres job

I den nuværende krisesituation står flere virksomheder foran konkurs, mens hundredvis af arbejdspladser står til at gå tabt.

På trods af de nye tiltag vil der ifølge direktøren i HORESTA uundgåeligt være folk i branchen, der mister deres job.

- Situationen lige nu handler om, at begrænse antallet af afskedigelser mest muligt. Det gør vi ved, at folk kan varetage nye arbejdsområder og placere arbejdstiden på en anden måde, siger Katia K. Østergaard til TV 2.