Coronavirus

Idrætsforbund opfordrer til at aflyse alle arrangementer

DGI og DIF opfordrer til at aflyse alle idrætsarrangementer i kalenderen. Det skriver begge forbund i en pressemeddelelse.  Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Drop idrætsarrangementer - både inde- og udendørs - i en periode. Sådan lyder opfordringen fra to idrætsforbund onsdag aften.

Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) opfordrer alle idrætsforeninger til at aflyse aktiviteter fra nu af.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse onsdag aften.

- Vi har et ansvar i idrætsforeningerne, som vi skal stå ved. Det er meget vigtigt, at vi følger myndighedernes opfordringer, og vi bakker fuldt ud op om de tiltag, der er taget. I DGI anbefaler vi, at alle frivillige foreninger lukker ned for tilbud og aktiviteter, både indendørs og udendørs. siger DGI’s formand, Charlotte Bach Thomassen.

Kort efter bakker Dansk Idrætsforbund (DIF) op om at aflyse aktiviteter i en pressemeddelelse:

- Idrætten handler i sin grundessens om at samle mennesker i fællesskaber og komme hinanden ved - både i forhold til udøvere og tilskuere - og det er ikke muligt i den kommende tid, siger direktør for DIF, Morten Mølholm Hansen.

Aflyser egne arrangementer

DGI anbefaler, at arrangementer fra nu og til og med 30. marts skal aflyses. Desuden oplyser organisationen, at DGI's egne arrangementer i perioden aflyses - arrangementer såsom stævner, kurser og opvisninger.

- Vi går skridtet videre her og anbefaler, at al aktivitet i foreningen indstilles, både indendørs og udendørs. For selvom foreningernes aktiviteter foregår udendørs, så er der klublokaler, omklædningsrum og andre mødesteder, hvor man samles tæt, og det bør ikke ske, siger Charlotte Bach Thomassen.

Organisationen anbefaler at droppe både inde- og udendørsaktiviteter. Det gør DIF også.

Statsminister: Undgå forsamlinger på 100 personer

Anbefalingerne kommer på bagkant af statsministerens og myndighedernes udmelding på pressemødet onsdag aften.

Der blev der præsenteret en række nye tiltag i kampen for at mindske spredningen af coronavirus.

Et af tiltagene er, at indendørs forsamlinger på over 100 personer bør undgås. Forinden var loftet på 1000 mennesker.

Statsminister Mette Frederiksen (S) oplyste desuden, at der arbejdes på en hastelovgivning, der vil være et reelt forbud mod forsamlinger på over 100 personer.