Coronavirus

Skole i Østjylland lukker efter coronasmitte hos to elever

Også et gymnasium er lukket ned på ubestemt tid, ligesom at et universitet har udsat dele af undervisningen.

Malling Skole i Østjylland lukker i mindst 14 dage, efter at to elever er smittet med coronavirus.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på sin hjemmeside.

Ifølge styrelsen har de to elever ikke smittet hinanden. Smitten kan spores direkte tilbage til et udenlandsk risikoområde, hvor familiemedlemmer har været på rejse.

Ifølge et brev til forældrene på skolen, som TV 2 er i besiddelse af, er klassekammerater til de to smittede elever, der går i henholdsvis 0. klasse og 5. klasse, samt enkelte lærere blevet sat i frivillig hjemmekarantæne.

Mandag oplyste skolen, at den sendte en klasse og to lærere i hjemmekarantæne, efter at de to elever var blevet smittet.

Derudover er andre børn på skolen også i karantæne, fordi de har været i kontakt med de smittede. Det oplyste skoleleder Klaus Lundgaard Schuber tidligere tirsdag til TV 2.

Andre bør være opmærksomme

Andre elever og besøgende, der har været på skolen 6. marts, bør være opmærksomme på symptomer, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hvad er covid-19 og coronavirus?

  • Corona er en familie af virusser, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene. De almindelige CoV er globalt udbredte og forekommer hyppigst efterår og vinter.
  • Der findes nu seks forskellige CoV, som kan smitte mennesker. MERS og SARS er mest sjældne og alvorlige.
  • Den aktuelle virus hedder SARS-CoV-2  (Severe acute respiratorysyndrome coronavirus 2) og havde sit udbrud fra Kina i december 2019. 
  • Verdenssundhedsorganisationen, WHO), meddelte 11. februar 2020, at den sygdom, man får af den nye virus, har navnet covid-19 (coronavirus disease 2019).

- Det er en ærgerlig og besværlig situation, som vi gerne ville have været foruden, men vi ønsker på alle måder at bakke op om myndighedernes kamp for at inddæmme og forsinke coronasmitte, siger Martin Østergaard, der er direktør i Børn og Ungeforvaltningen i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

- Derfor følger vi naturligvis de anvisninger, som Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt os følge og lukker skolen fra og med i morgen tidlig, siger Martin Østergaard.

I brevet til forældrene fremgår det, at også SFO og ungdomsklub holder lukket i perioden, ligesom at alle møder og samtaler på skolen er aflyst.

I alt er elever fra tre-fem folkeskoler i Aarhus blevet sat i karantæne på grund af frygt for corona, skriver Aarhus Stiftstidende.

Eleverne er blevet sendt hjem, fordi deres forældre er i karantæne efter mistanke om coronavirus. Dermed må børnene ikke komme på skolerne, af frygt for at de kan blive smittede og bære det med i skole.

Universitet udsætter undervisning

Tirsdag skriver Nordjyske desuden, at undervisningen på dele af Aalborg Universitet er udsat på ubestemt tid, da universitetet sørger for mere plads til de studerende for at mindske risikoen for smittespredning, og alle dermed ikke kan deltage.

Anette Marcher Jensen, der er pressemedarbejder hos Aalborg Universitet, fortæller til avisen, at de ikke har et overblik over, hvor mange af universitetets studier, der udsætter undervisningen, da det er op til den enkelte studieretning.

Også 85 elever og seks lærere på Midtjyllands Kristne Friskole i Herning er sendt i hjemmekarantæne, da en pige fra skolens 9. klasse er testet positiv for covid-19, efter hjemkomst fra skolens skitur til Tirol.

Søndag aften kom det ligeledes frem, at Rysensteen Gymnasium i København er lukket ned på ubestemt tid, efter at der først onsdag i sidste uge blev konstateret en smittet og siden er konstateret endnu en smittet elev.

Desuden har to studerende på Copenhagen Business School (CBS) fået konstateret smitte efter skirejser i Norditalien - tre medstuderende er i hjemmekarantæne.

Antallet af smittede med covid-19 i Danmark er steget fra 113 til 262 i løbet af tirsdag. 1101 personer er i karantæne, mens 1631 er blevet testet. Det oplyser Statens Serum Institut.

Udbruddet med coronavirussen SARS-COV-2 begyndte på et marked med dyr i den kinesiske by Wuhan, hvor der bor 11 millioner indbyggere. Første smitte blev noteret 31. december 2019.

Malling Skole har 600 elever og 75 medarbejdere.