59 danskere er nu smittet med coronavirus

Sundhedsstyrelsen oplyser, at 1022 personer er blevet testet for coronavirus.

Antallet af konstaterede smittetilfælde med coronavirus er 59, oplyser Sundhedsstyrelsen mandag. Derudover er to personer på Færøerne konstateret smittede. Det er en stigning på 69 procent i forhold til antallet på 35, som Styrelsen for Patientsikkerhed meldte ud søndag.

Styrelsen oplyser desuden, at 1022 personer er blevet testet for coronavirus. I alt er 770 danskere sat i frivillig karantæne, fordi de har været tæt på en smittet.

15 af de nyopdagede smittede blev i weekenden testet positive i Aarhus Universitetshospitals drive-in-test for coronavirus.

Første smittede dansker raskmeldt

Den første officielt smittede dansker blev testet positiv natten til 27. februar. Sammen med sin familie havde han været på skiferie i Italien, hvor man mener, at han blev smittet. Danmarks 'patient 0' blev raskmeldt 5. marts, hvor han kunne genforenes med sin familie.

I en pressemeddelelse opfordrer styrelsen alle, der er kommet hjem til Danmark efter besøg i Norditalien, Kina, Iran og Sydkorea, til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomsten.

- Man skal under alle omstændigheder ikke besøge sygehuse, plejecentre med videre, hvor der er personer, som er særligt sårbare og udsatte, hvis de bliver smittet med covid-19, skriver styrelsen.

Styrelsen opfordrer til, at man ringer, hvis man mistænker, at man er smittet med coronavirus. Man skal ikke bare møde op hos lægen, da man i så fald risikerer at smitte andre. På styrelsens hjemmeside kan man finde information om, hvad man skal gøre, hvis man mistænker, at man kan være smittet.

Styrelsen har oprettet en hotline - en telefonlinje - hvor borgere med spørgsmål til coronavirus kan ringe ind. Nummeret er 70 20 02 33. Hvis man er sat i karantæne og vil i kontakt med sundhedspersonale, kan man ringe på et særligt nummer, der er forskelligt fra region til region. Det står også på styrelsens hjemmeside.

Opfordrer diskoteksgæster til at blive hjemme

Tidligere mandag oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed, at en af de smittede har været på natklub i København. Personen har torsdag aften og natten til fredag været på Søpavillonen. Derfor beder styrelsen alle, der var på natklubben mellem klokken 23 og 02 torsdag aften og natten til fredag, om at blive hjemme i 14 dage.

For de fleste mennesker føles coronavirussen som en almindelig influenza, men for ældre og svækkede mennesker kan virussen være alvorlig, skriver Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside.

Samtidig kan et smitteudbrud blandt mange mennesker lægge et stort pres på hospitalerne, og derfor ser myndighederne gerne, at så få som muligt bliver smittet på samme tid.