Udenrigsministeriet til danskere i Norditalien: Kom hjem hurtigst muligt

Danskere, der kommer hjem fra Norditalien, vil blive bedt om at gå i karantæne.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer alle danskere i Norditalien til at komme hjem hurtigst muligt.

Det sker efter, at de italienske myndigheder i nat besluttede at sætte dele af Norditalien i karantæne for at mindske smitten af coronavirus.

- Vi har ændret rejsevejledningen, så vi fraråder alle rejser til området. Det betyder så, at der er mange danskere, der gerne vil hjem. Der er et vindue, hvor man tillader udenlandske statsborgere at rejse hjem. Vi anbefaler derfor, at man kommer hjem. Vi ved ikke, hvor lang tid vinduet vil være åbent. Så kom ud af Norditalien, siger Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice, til TV 2.

Erik Brøgger Rasmussen fortæller, at Udenrigsministeriets Borgerservice via den danske ambassade i Italien har været i kontakt med de italienske myndigheder.

- De oplyser, at udenlandske statsborgere gerne må rejse ud, hvis de har et legitimt ønske. De vil blive tjekket ved udrejse - det vil blive temperaturtjekket - og så kan man få lov at rejse hjem, siger Erik Brøgger Rasmussen.

For danskere i Norditalien gælder det om at få pakket tingene.

- Vi har ikke kunnet få oplyst, hvor længe man vil tillade udrejse, siger Erik Brøgger Rasmussen.

Dødstallet stiger

Dødstallet i den italienske region Lombardiet, der er blandt de hårdest ramte af coronasmitte, er søndag steget til 257, oplyser lokale myndigheder i regionen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er en stigning på over 100 i forhold til lørdag, hvor tallet var 154. Dødstallet i hele Italien er steget fra 233 til 366.

Situationen i landet fik natten til søndag Italiens regering til at indføre en række tiltag i bestræbelserne på at inddæmme smitten.

Lombardiet og flere andre provinser i det nordlige Italien vil blive lukket ned i kampen for at inddæmme den smitsomme coronavirus. Hvilket betyder, at 16 millioner mennesker bliver direkte berørt af den italienske regerings indgreb.

Og pĂĄ nationalt plan lukkes museer, teatre, biografer, skoler, natklubber og kasinoer frem til 3. april.

Respondenter til Megafon

TV 2 har i mange år samarbejdet med analyseinstituttet Megafon om at afdække danskernes holdninger til politiske og samfundsrelevante emner.

Kunne du tænke dig at være medlem af Megafon’s Danmarkspanel? Det er et repræsentativt sammensat ”mini-Danmark”, hvor medlemmerne løbende får tilsendt spørgsmål.

Panelets besvarelser bliver blandt andet brugt som baggrund til aktuelle artikler og indslag i Politiken og TV 2 Nyhederne.

Hvis du vil have din stemme hørt i debatten, så tryk her og tilmeld dig.

Bliver bedt om at gå i karantæne

Hvordan danskere i Norditalien skal komme hjem afhænger af, hvordan man er kommet derned, forklarer Erik Brøgger Rasmussen.

- Er du i bil, kører du bare hjem. Er du med et rejsebureau, må du tale med rejsebureauet, er du med fly, må du tage fat i flyselskabet, siger direktøren.

Når danskere fra de særlige risikoområder kommer hjem til Danmark, vil de blive bedt om at gå i karantæne i 14 dage.

De lokale borgere i Norditalien har også reageret på myndighedernes krav om karantæne. I går aftes rejste flere hundrede mennesker fra Milano, inden karantænen blev indført.