Coronavirus

Gymnasium lukker ned - to elever smittet med coronavirus

Terminsprøver skal nu foregå over nettet, og muligheden for virtuel undervisning undersøges.

Fra mandag lukker Rysensteen Gymnasium på Vesterbro i København for elever indtil videre.

Det sker, fordi der er konstateret to tilfælde af smitte med coronavirus på gymnasiet.

Eleverne har fået besked på, at de ikke skal møde mandag morgen, bekræfter Gitte Transbøl, rektor på Rysensteen Gymnasium, overfor TV 2.

Hun fik beskeden om, at de to elever var smittet søndag aften klokken 20.

- Det er korrekt, at to elever er smittet. Vi lukker indtil videre efter aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed, siger hun.

Samtidig opfordres eleverne til at undgå at færdes unødigt med hinanden og være for tæt sammen uden for skolen.

Der går mere end 900 elever på det københavnske gymnasium.

Smittet efter skitur

Onsdag kom det frem, at en elev på skolen var smittet med coronavirus efter en skitur til Italien, og at fire andre var i karantæne.

Den anden smittede har ikke været ude at rejse, og derfor tyder noget på, at den anden smittede er blevet smittet ved kontakt med den elev, der har været ude at rejse, oplyser Gitte Transbøl.

Lukker midlertidigt

Styrelsen for Patientsikkerhed bekræfter lukningen af gymnasiet i en pressemeddelelse.

Desuden opfordrer direktør i styrelsen, Anne-Marie Vangsted, alle, der har været på gymnasiet, til at være opmærksomme på symptomer på coronavirus.

- Såfremt man oplever feber, hoste eller åndenød, skal man kontakte egen læge eller vagtlægen telefonisk og oplyse, at man har været på Rysensteen Gymnasium, siger hun.

Myndighederne har desuden været i kontakt med alle de tætte kontakter til de to smittede. Alle er blevet sat i frivillig karantæne.

Terminsprøver rammes

Gymnasiets 3.g-klasser skulle have haft terminsprøver mandag, men det kommer i stedet til at foregå virtuelt via nettet. På samme måde vil der blive set på mulighederne for virtuel undervisning af de øvrige elever.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyste tidligere søndag, at i alt 35 danskere er smittet med coronavirus. Samtidig er 628 personer i karantæne. Personer i hjemmekarantæne bliver som udgangspunkt betragtet som raske, indtil det modsatte er bevist.

Senest er det kommet frem, at en ansat fra Telenor i Nordjylland er smittet, og dermed er der, ifølge Aalborg Universitetshospital, nu konstateret smitte i alle landets regioner.